Κρήτη

Τέλος από τα Μάταλα η Γαλάζια Σημαία - Τι συνέβη και «κατέβηκε»

Διανύοντας το καλοκαίρι του 2018 και με τους επισκέπτες που έχουν κατακλύσει την Κρήτη και φέτος να είναι χιλιάδες, μια δυσάρεστη είδηση έρχεται απο τα Μάταλα, καθώς αφαιρέθηκε προσωρινά η Γαλάζια Σημαία από την παραλία.

Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, όπου βρέθηκαν παραλείψεις οι οποίες και την οδήγησαν στην αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν άνοιγε η τουαλέτα των ΑΜΕΑ, και βρέθηκαν γόπες στην παραλία, καθώς ο έλεγχος έγινε Δευτέρα, μόλις είχε περάσει το Σαββατοκύριακο με πλήθος κόσμου στην παραλία και δεν είχε προλάβει να καθαριστεί από τους υπευθύνους.

Η Μονομετοχική Πιτσιδίων Ματάλων που είναι υπεύθυνη για το θέμα έχει στην διάθεσή της πέντε ημέρες για να διορθώσει τις παρατηρήσεις που έγιναν, ενώ στη συνέχεια θα στείλει τις διορθώσεις στην αρμόδια επιτροπή προκειμένου να αποφανθεί αν η παραλία είναι εντάξει.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την επανατοποθέτηση της Γαλάζιας Σημαίας την ερχόμενη εβδομάδα.

e-mesara.gr

Σχόλια