Κρήτη

Όταν ο Τσιτσιπάς κινδύνευσε να πνιγεί στην Κρήτη: «Ο Θεός μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία»

Το «θαύμα» που έζησε στην Κρήτη περιγράφει για πρώτη φορά ο σπουδαίος τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, όταν είδε το θάνατο μπροστά στα μάτια του

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Έλληνας τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος περιγράφει για πρώτη φορά πως κατάφερε να σωθεί από τη μανιασμένη θάλασσα της Κρήτης.

«Πριν από αρκετά χρόνια, σε πιο μικρή ηλικία ήμουν με τους φίλους μου στη θάλασσα στην Κρήτη. Αψηφήσαμε τα ρεύματα και τα κύματα, παρασυρθήκαμε», εξηγεί ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

Το φετινό καλοκαίρι μόνο αξέχαστο μπορεί να μείνει στον Στέφανο Τσιτσιπά, τον Έλληνα πρωταθλητή που στα 20 του μόλις χρόνια είναι ήδη ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών κι εφόσον συνεχίσει μ' αυτόν τον ρυθμό σύντομα θα βρεθεί και στην κορυφή του κόσμου.

Υπερβολή; Κάθε άλλο... Γιατί αν δει κανείς τι έχει πετύχει μέσα σε λίγους μήνες και μάθει τις λεπτομέρειες του συναρπαστικού ταξιδιού τους προς την κορυφή θα πειστεί πολύ εύκολα ότι δεν μπορεί να μπει κανένα... ταβάνι στις φιλοδοξίες του.

«Ο Θεός θέλησε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία»

«Αυτό που έχω πετύχει είναι ένα μικρό θαύμα...», είπε τον περασμένο Μάιο σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ωστόσο η συγκεκριμένη αναφορά δεν ήταν κάποια επίδειξη μεγαλομανίας...

«Όταν μίλησα πριν για θαύματα δεν αναφερόμουν στην πορεία μου στο τένις. Πριν από αρκετά χρόνια, σε πιο μικρή ηλικία ήμουν με τους φίλους μου στη θάλασσα στην Κρήτη. Αψηφήσαμε τα ρεύματα και τα κύματα, παρασυρθήκαμε και πραγματικά κινδύνευσα να πνιγώ. Ήταν μια τρομερή εμπειρία για όλους μας, η οποία όμως με βοήθησε να αλλάξω. Νιώθω ότι ο Θεός θέλησε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και πλέον έχω αλλάξει τρόπο σκέψης», εξηγεί ο Έλληνας πρωταθλητής.

Η ισπανική εφημερίδα El Pais σημειώνει ότι πρόκειται για «τον τενίστα που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή» και αναφέρεται στο συμβάν της Κρήτης, με τον Έλληνα πρωταθλητή να θυμάται:

«Ο πατέρας μου, που μας κοίταξε από την ακτή, κολύμπησε σε μας και με τράβηξε σε ένα βράχο. Εκεί ήμουν σε θέση να αναπνεύσω κανονικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά πήγαμε πίσω στην ακτή. Ήταν πολύ άσχημη εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ».

 

Πηγή: protothema.gr

 

Σχόλια