Σε προεκλογική ετοιμότητα η Νέα Δημοκρατία

Κρήτη
Σε προεκλογική ετοιμότητα η Νέα Δημοκρατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Σενετάκης: «Όσο μένει η κυβέρνηση, η χώρα δεν έχει κανένα όφελος παρά μόνο προβλήματα»

Η πυρκαγιά στο Μάτι ανέτρεψε τις φιέστες εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, όπως ανέμεναν κυβερνητικοί παράγοντες. Η φονική πυρκαγιά λειτούργησε υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς πλέον έχει την ευκαιρία να βάλει τον Αλέξη Τσίπρα ενώπιον των ευθυνών του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζουν πως οι εθνικές εκλογές έρχονται, και γι’ αυτόν τον λόγο συντελούνται διεργασίες με σκοπό την εγρήγορση και την προεκλογική ετοιμότητα. Αλλά ας δούμε αναλυτικά την επικοινωνιακή στρατηγική που η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες.

Αίτημα για εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε εκ νέου στη δημόσια συζήτηση το αίτημα για πρόωρες εκλογές, με φόντο την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στις 20 Αυγούστου. Φαντάζει απίθανο ο Αλέξης Τσίπρας να κηρύξει εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο, μετά και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά στο Μάτι, καθόσον μια τέτοια κίνηση θα υποδήλωνε πολιτική ατολμία και ανευθυνότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης, από την άλλη πλευρά, εστιάζει στο αίτημα πολιτικής αλλαγής, με σκοπό να αναδειχτεί πως είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να τεθούν εκ νέου οι βάσεις στη χώρα μας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, ο Μάξιμος Σενετάκης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, «το αίτημα για εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία υπάρχει στο τραπέζι αμέσως μετά την εκλογή του προέδρου, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θεωρούμε ότι κάθε μέρα που μένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, τα προβλήματα του τόπου μεγαλώνουν και κάθε μέρα έχουμε πράγματα που χάνουμε. Βλέπουμε την πολιτική που έχει ακολουθήσει στα ελληνικά θέματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζητήματα τα οποία δύσκολα θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω».

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μια πληθώρα ζητημάτων, τα οποία είναι ικανά να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της. Για παράδειγμα, η οικονομία, η επόμενη μέρα, αλλά και το Σκοπιανό είναι “βόμβες” για την κυβέρνηση.

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος είναι πρόθυμος να αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης του, όταν και εφόσον έρθει ένα τέτοιο ζήτημα στην ελληνική Βουλή.

Η Πειραιώς διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως, όσο μένει η κυβέρνηση, η χώρα δεν έχει κανένα όφελος παρά μόνο τη μεγιστοποίηση των προβλημάτων. Πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός έχει χάσει μεγάλος μέρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, καθώς ελάχιστα ήταν τα στελέχη που βγήκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα με σκοπό να υποστηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές που αφορούν τη διαχείριση της πυρκαγιάς.

Το αφήγημα της καθαρής εξόδου

Μετά την τραγωδία στο Μάτι, η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει στην επικαιρότητα το αφήγημα περί καθαρής εξόδου της χώρας μας από τα μνημόνια. Ωστόσο, αυτό το αφήγημα αντιμετωπίζει σωρεία εμποδίων, καθώς η αναιμική ανάπτυξη και το μόνιμο πλέον (και επώδυνο) μεγάλο χρέος συνιστούν “αγκάθια”.

Απέναντι σε αυτό το αφήγημα, σύμφωνα με τον Μάξιμο Σενετάκη, «η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει αυτό που στην πραγματικότητα ισχύει. Ναι μεν οι δανειακές συμβάσεις τελειώνουν, όμως οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση για τη χώρα συνεχίζονται για τα επόμενα χρόνια στο μέλλον. Η κυβέρνηση αυτή υπέγραψε πλεονάσματα μέχρι το 2060 και έχει δεσμεύσει τη χώρα σε μέτρα τα οποία θα τηρούνται τα επόμενα χρόνια. Αυτό που υποστηρίζουμε είναι πως το μέλλον είναι δύσκολο και δε χρειάζονται πανηγύρια, αλλά ούτε και τέτοιες δηλώσεις εντυπωσιασμού. Αυτό επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία. Μετά τις 21 Αυγούστου χρειάζεται πολλή δουλειά, ώστε η χώρα να πατήσει στα πόδια της».

Ετοιμασίες ενόψει ΔΕΘ: Το σχέδιο Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα

Η Πειραιώς εργάζεται επίμονα, ώστε να δώσει το σύνθημα για την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να ξεδιπλώσει ένα μεγάλος μέρος του σχεδίου του για την επόμενη μέρα, το οποίο θα επεκτείνεται σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα.

Ως προς το τι θα προτείνει η Νέα Δημοκρατία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Μάξιμος Σενετάκης απαντάει: «Σίγουρα η ΔΕΘ, μετά από αυτήν την τραγωδία στο Μάτι, θα έχει άλλο περιεχόμενο από αυτό που οι κυβερνώντες υπολόγιζαν. Επομένως, θεωρώ ότι και σε αυτό θα προσαρμόσουμε τον λόγο μας και ανάλογα με τα προβλήματα και τα θέματα που θα ανακύψουν μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, θα έχει και τις ανάλογες τοποθετήσεις. Θα γίνει και μια μίνι παρουσίαση του προγράμματος για το μέλλον της χώρας, το οποίο διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα. Θα υπάρξουν στοιχεία του προγράμματος και ενημέρωση των πολιτών, που πρόκειται να γίνει εφόσον η Νέα Δημοκρατία γίνει η επόμενη κυβέρνηση της χώρας».

Επένδυση σε νέα άτομα

Η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει να συσπειρώσει στο κοντινό διάστημα όσο γίνεται περισσότερο νέο κόσμο. Συγκεκριμένα, στόχος της θα είναι να φέρει στον χώρο της Κεντροδεξιάς άτομα που θα είναι ικανά να στείλουν το μήνυμα της ανανέωσης. Τέτοια άτομα θα αποτελέσουν τη βάση του κόμματος. Προς την κατεύθυνση αυτή διενεργείται αξιολόγηση των βιογραφικών όποιων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.

Σχετικά με το τι επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία από τη νέα γενιά, ο κ. Σενετάκης απαντάει χαρακτηριστικά: «Στόχος είναι να πείσει τη νέα γενιά να ασχοληθεί με την πολιτική και, εφόσον το κάνει αυτό, θα έχει ανοικτές τις πόρτες και τη θέληση να υπάρξει η καλώς εννοούμενη ανανέωση, ουσιαστική και πολιτική ανανέωση που επιθυμούμε. Δεν είναι μόνο ηλικιακό το θέμα, αλλά και θέμα ιδεών και θέμα πολιτικής αντίληψης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News