default-image

Η πυροσβεστική «νίκησε» τους ανέμους - Σε ύφεση η φωτιά στις Μέλαμπες

Κρήτη
Η πυροσβεστική «νίκησε» τους ανέμους - Σε ύφεση η φωτιά στις Μέλαμπες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στους Μέλαμπες Ρεθύμνου, η οποία κατέκαψε 15 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 3 στρέμματα δασικής.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσία της Κρήτης ήταν άμεση, απέδωσε καρπούς και έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο πύρινος εφιάλτης από νωρίς το απόγευμα βρισκόταν σε ύφεση ωστόσο στο σημείο εξακολουθούσε να βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν στο σημείο 4 οχήματα της Πυροσβεστικής, μία ομάδα πεζοπόρου σε επαγρύπνηση.

Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση και η κύρια έννοια των αρχών ήταν μην φθάσει στην Άγια Γαλήνη όπως άλλωστε και δεν έγινε.

Να σημειωθεί επίσης ότι καθοριστική ήταν και η συνδρομή από αέρος και των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων που διαθέτει η Κρήτη ενώ από την πρώτη στιγμή στην συγκεκριμένη περιοχή είχε σπεύσει ο Περιφερειακός Διοικητής της πυροσβεστική υπηρεσίας της Κρήτης κ. Μαραγκάκης.

Πάντως για μία ακόμη φορά αυτό που δυσκόλεψε κατά πολύ το έργο των πυροσβεστών, αν και είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες συνθήκες, ήταν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή με την Κρήτη μάλιστα να βρίσκεται στο 4 σε κατηγορία κινδύνου για πρόκληση πυρκαγιάς.

Για τα αίτια που την προκάλεσαν, διενεργείται προανάκριση, ενώ το άτομο που την προκάλεσε αναζητείται.

Ωστόσο η φωτιά ξέσπασε κατά πάσα πιθανότητα σε χωράφι και μάλιστα, σύμφωνα με τον Διοικητή Π.Υ. Κρήτης κ. Ιωάννη Μαραγκάκη, δεν ήταν εμπρησμός, αλλά καθαρά από αμέλεια.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News