Με απόρρητο σήμα η σύγκλιση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας - «Έκρηξη» Κουκιαδάκη

Κρήτη
Με απόρρητο σήμα η σύγκλιση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας - «Έκρηξη» Κουκιαδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι προκάλεσε την "έκρηξη" του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και επικεφαλής πολιτικής προστασίας σε επίπεδο Κρήτης, κ. Κουκιαδάκη;

Μύριζε "μπαρούτι" από τη στιγμή της έναρξης της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας στην Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου και η έκρηξη δεν άργησε να έρθει με τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη να εκτοξεύει σφοδρά πυρά προς την κυβέρνηση αλλά και να αποκαλύπτει στοιχεία σοκ για την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί.

Είχε προηγηθεί κατεπείγον απόρρητο σήμα για την έκτακτη σύγκληση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας το οποίο έφτασε στις τρεις τα ξημερώματα με ρητή εντολή να σταλούν τα πρακτικά στο αρχηγείο της πυροσβεστικής υπηρεσίας μέχρι τις 11 το πρωί.

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου όσο και επικεφαλής της πολιτικής προστασίας σε επίπεδο Κρήτης κατηγόρησαν για ανευθυνότητα τους εμπνευστές της συγκεκριμένης απόφασης για οποία για την περίπτωση της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου έρχεται πολύ κατόπιν εορτής όπως υπογράμμισαν.

Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης στηλίτευσε με άκρως καυστικό λόγο και σκληρές εκφράσεις την έλλειψη πολιτικής βούλησης και οικονομικής στήριξης για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται. Η Κρήτη χρειάζεται δύο ελικόπτερα Ericsson τα οποία ζητά εδώ και χρόνια τα οποία όχι απλά δε φτάνουν στο νησί αλλά οι τοπικοί φορείς καλούνται να ψάχνουν εναγωνίως τρόπο για να εξασφαλίσουν ελαστικά στα οχήματα της πυροσβεστικής.

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, σε ανύποπτο χρόνο, μετά τη μεγάλη τραγωδία στο Μάτι η περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την αστυνομία και πυροσβεστική κάτω από άκρα μυστικότητα έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε όλους τους δήμους για τα μέσα και τις υποδομές που απαιτούνται για την αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News