Κρήτη

Φωτιά σε μάντρα ανακύκλωσης αυτοκινήτων σε κατοικημένη περιοχή

Συναγερμός τα ξημερώματα στην Φοινικιά Ηρακλείου, όταν σε μάντρα ανακύκλωσης αυτοκίνητων εκδηλώθηκε φωτιά και άρχισαν να ξεπηδούν καπνοί, σε περιοχή μάλιστα που είναι κατοικημένη.

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 6.10 από βαρέου τύπου όχημα και άμεσα στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες.

Οι πυροσβέστες την έθεσαν υπό έλεγχο πολύ γρήγορα και στο σημείο παρέμεινε προληπτικά κυρίως, ένα όχημα.

Το ανακριτικό της υπηρεσίας έχει αναλάβει να ρίξει φως στα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Αναφορικά πάντως με τις πυρκαγιές στους Αρμένους Ρεθύμνου και στο Χουδέτσι του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Προσοχή σήμερα, η Κρήτη στο... κίτρινο.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την Κρήτη.

Επίσης για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)

Περιφέρεια Αττικής

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια