«Άδειαζαν» σπίτια με… οργανωμένο σχέδιο: 35.000 € η λεία τους, σε 2 μόνο ημέρες

Κρήτη
«Άδειαζαν» σπίτια με… οργανωμένο σχέδιο: 35.000 € η λεία τους, σε 2 μόνο ημέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια κανονική «επιχείρηση» κλοπών είχε στήσει μία ομάδα 3 ανθρώπων, η οποία - από ότι φαίνεται - λειτουργούσε με… οργανωμένο σχέδιο, καταφέρνοντας να «ανοίξει», μέσα σε 2 μόλις ημέρες, 4 σπίτια και να κλέψει χρήματα και κοσμήματα, συνολική αξίας 35.000 ευρώ.

Πρόκειται για 3 ανθρώπους και συγκεκριμένα για δύο άνδρες, ηλικίας 34 και 26 ετών και μία γυναίκα, ηλικίας 35 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου.

Πιάστηκαν «στα πράσα» την ώρα της κλοπής

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιουλίου, οι 2 άνδρες βγήκαν από το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 35χρονη γυναίκα και εισέβαλαν στο σπίτι ενός 43χρονου, με σκοπό να κλέψουν.

Βέβαια, από ότι φαίνεται δε στάθηκαν τόσο τυχεροί, αφού τους… περίμενε η Αστυνομία, καθώς και οι 3 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Ρεθύμνης.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε τόσο στους ίδιους όσο και στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς μικροποσότητα ηρωίνης, 3 κινητά τηλέφωνα, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ρουμανίας, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ, κοσμήματα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ τα οποία είχαν αφαιρέσει από την οικία του 43χρονου, στην οποία μόλις είχαν εισβάλλει.

Είχαν εισβάλλει σε 4 σπίτια, μέσα σε 2 ημέρες

Έπειτα από διαφορετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε χτες στα σπίτια τους στα Χανιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, 3 χρυσές λίρες Αγγλίας, το χρηματικό ποσό των 865 ευρώ και μικροποσότητα ηρωίνης.

Μάλιστα, από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 28, μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουλίου, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει ακόμα τρείς κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου και του Δήμου Αποκορώνου.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των Αρχών, οι 3 άνθρωποι είχαν κλέψει χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 35.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων που βρέθηκαν στο χώρο όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, αναγνωρίστηκε από τη 41χρονη ιδιοκτήτριά τους και της δόθηκαν πίσω.

«Γνωστός» στην Αστυνομία ο ένας

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε βάρος του ενός εκ των δύο ανδρών, του 34χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, ενώ όπως προέκυψε εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο δικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ληστείας, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρους τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News