Κρήτη

Που προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο στην Κρήτη;

Οι πυρκαγιές πλήττουν το τελευταίο διάστημα ολόκληρη τη χώρα και τα σημάδια που άφησαν θα μείνουν ανεξίτηλα σε βάθος χρόνου, τόσο στο μυαλό των Ελλήνων όσο και στη γη.

Γι’ αυτό το λόγο, εμείς οι ίδιοι σαν πολίτες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να προλαβαίνουμε τα χειρότερα.

Για το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στα Χανιά.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:  

«Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3 ) σε ολόκληρο το Νομό Χανίων. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Ο πυροσβεστικός Σταθμός του Δήμου Χανίων θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλίσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection και τον και στον ιστοχώρο του Δήμου Χανίων (www.chania.gr) στον τομέα Πολιτική Προστασίας.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια