Ο Κρητικός που έζησε το μακελειό στο Τορόντο - Τραυματίστηκε Έλληνας

Κρήτη
Ο Κρητικός που έζησε το μακελειό στο Τορόντο - Τραυματίστηκε Έλληνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρητικός Μανούσος Καυκαλάς που μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας.

Μυστηριώδη παρέμεναν ως αργά χθες τα κίνητρα του 29χρονου δράστη, ντυμένου στα μαύρα, που άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με ένα περίστροφο εναντίον του κόσμου που απολάμβανε τον περίπατό του το βράδυ της Κυριακής στο Τορόντο του Καναδά, στην καρδιά της ελληνικής συνοικίας της πόλης.

Από τις περισσότερες από 25 σφαίρες που έπεφταν βροχή έχασε τη ζωή της μια 18χρονη κοπέλα, ενώ υπέκυψε στα τραύματά της μια 10χρονη. Ως αργά χθες δεν είχαν γίνει γνωστά τα στοιχεία και η καταγωγή των θυμάτων ούτε και του δράστη, όπως και των 13 τραυματιών, ηλικίας από 10 έως 59 ετών, ορισμένοι από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Μαρκ Σόντερς, ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός σε ένα δρομάκι. Ο ίδιος σημείωσε ότι δε θα προβεί σε εικασίες σχετικά με τα κίνητρα του ενόπλου. Τόνισε απλώς ότι «είναι παρά πολύ νωρίς να αποκλείσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

Το μακελειό σημειώθηκε στη λεωφόρο Ντάνφορντ, όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια και χώροι ψυχαγωγίας για οικογένειες στην ελληνική συνοικία της πόλης, το Greektown. Ο ένοπλος διέσχισε την πολυσύχναστη λεωφόρο πυροβολώντας προς πάσα κατεύθυνση. Σύμφωνα με τη Μονάδα Ειδικών Ερευνών της αστυνομίας του Τορόντο, ο 29χρονος δράστης ενεπλάκη κατόπιν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, έφυγε από την περιοχή και κατόπιν βρέθηκε νεκρός. Όταν εντοπίστηκε, έφερε τραύμα από σφαίρα, όμως οι Αρχές δεν είχαν ως αργά χθες αποσαφηνίσει τις συνθήκες ή την αιτία του θανάτου του.

«Οι πολίτες του Τορόντο είναι ισχυροί, δυνατοί και γενναίοι, και θα είμαστε εκεί για να σας στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό με μήνυμά του στο Twitter, ενώ την οδύνη του εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Κρητικός που έζησε το μακελειό

Συγκλονιστική, στο μεταξύ, είναι η περιγραφή ενός Κρητικού με καταγωγή από τ’ Ασκύφου, του Μανούσου Καυκαλά, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας και τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού εναντίον του ίδιου και της παρέας του ο δράστης έριξε πέντε πυροβολισμούς, με τις σφαίρες ευτυχώς να εξοστρακίζονται. «Ήμασταν με την παρέα μου στην αρχή της λεωφόρου, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε να πυροβολεί ο δράστης», ανέφερε ο κ. Καυκαλάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”.

Τραυματίστηκε Έλληνας 

Η λεωφόρος ήταν κατάμεστη από οικογένειες που απολάμβαναν το καλοκαιρινό βράδυ και περπατούσαν στον δρόμο ή τη γειτονική πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου ή δειπνούσαν στα εστιατόρια της περιοχής. Και τότε άρχισαν οι πυροβολισμοί. Ο κόσμος προσπαθούσε να βρει καταφύγιο όπου μπορούσε, πίσω από αυτοκίνητα ή δέντρα, ενώ οι σφαίρες έπεφταν βροχή και επικρατούσε χάος. Τραυματίες έπεφταν στο έδαφος, με τον κόσμο να ουρλιάζει έντρομος καθώς προσπαθούσε να σωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Καυκαλά, ο δράστης επιτέθηκε σε θαμώνες τριών εστιατορίων στην περιοχή, στο τρίτο από τα οποία χτύπησε και το 10χρονο κοριτσάκι που κατέληξε. Ως αργά χθες ούτε η ελληνική κοινότητα δεν είχε πληροφόρηση για την ταυτότητα και την εθνικότητα των θυμάτων, όμως σύμφωνα με τον κ. Καυκαλά ένας Έλληνας σερβιτόρος τραυματίστηκε στο χέρι και το συκώτι από σφαίρες του δράστη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News