Με ιδιαίτερες τιμές υποδέχτηκε η Πλώρα τον Μητροπολίτη Μύρωνα Κτιστάκη

Κρήτη
Με ιδιαίτερες τιμές υποδέχτηκε η Πλώρα τον Μητροπολίτη Μύρωνα Κτιστάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πλώρα υποδέχτηκε την Κυριακή με ιδιαίτερες τιμές και συγκεκριμένα η εκκλησία του Σωτήρος Χριστού τον νέο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας, Μύρωνα Κτιστάκη, όπου μετά από δική του επιθυμία, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη γενέτειρά του.

Σε μία εκκλησία γεμάτη από κόσμο και χοροστατούντος του Μητροπολίτη, τελέστηκε η Θεία Λατρεία σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, ενώ κατά την είσοδό του στον Ιερό Ναό τον έραναν με δάφνες χειροκροτώντας τον.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γορτύνης & Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος και η δημοτική αρχή του Δήμου Γόρτυνας.

Ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας συνοδευόμενος από τους οικείους του απηύθυνε θερμές ευχαριστίες και χαιρετισμούς στους συντοπίτες του, βαθιά συγκινημένος για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.   

Μετά την ανακήρυξή του σε Επίσκοπο και την εκλογή του παμψηφεί στη θέση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την επιθυμία ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την γενέτειρά του, να τελέσει τη Θεία Λατρεία στην Πλώρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα και λίγες μέρες μετά τη χειροτονία του έλαβε το πτυχίο του από το τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και όπως είχε δηλώσει στο neakriti.gr, ελπίζει ότι θα του φανούν χρήσιμες οι ικανότητες τις οποίες αποκόμισε από την Ιατρική Σχολή στη νέα του διακονία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News