Κρήτη

Η Κρήτη «ψήνεται» στους 41°C και η ΕΜΥ εκδίδει Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στην Κρήτη, την ώρα που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για… βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζεται και σήμερα ο καύσωνας, ο οποίος πλήττει ολόκληρη την Ελλάδα από χτες.

Μέχρι και τους 41 βαθμούς Κελσίου έφτασε ο υδράργυρος στην Κρήτη, σήμερα, με τους Κρητικούς, αλλά και τους επισκέπτες που βρίσκονται στο νησί να αναζητούν ολοένα και περισσότερες «ανάσες» δροσιάς.

Δείτε που «άγγιξε» τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία:

Άγιος Νικόλαος

41°C

Βρύσες Χανίων

40°C

Δυτικό Ηράκλειο

40°C

Πυράθι Ηρακλείου

40°C

Άγιοι Πάντες Χανίων

39°C

Μεταξοχώρι Ηρακλείου

39°C

Παλαιόχωρα

39°C

Σταυράκια Ηρακλείου

39°C

Ασή Γωνιά Χανίων

38°C

Γόρτυνα Ηρακλείου

38°C

Ποταμοί Ρεθύμνου

38°C

Φαράγγι Σαμαριάς

38°C

Ακρωτήρι Χανίων

38°C


Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, μπορεί σήμερα ο υδράργυρος στην Κρήτη να «άγγιξε» και, σε ορισμένες περιοχές, να ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο αύριο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα αναμένεται αύριο, με στροφή των ανέμων σε βοριάδες και εκδήλωση καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Πάντως, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας η επιδείνωση του καιρικού σκηνικού είναι ήδη αισθητή, αφού, την ώρα που η Κρήτη «καιγόταν», η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται μεταβολή του καιρού από σήμερα και από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις πολύ ισχυρούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν σήμερα από τις απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς η δυτική Μακεδονία και από το βράδυ πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Αύριο Τρίτη, θα επηρεαστούν κατά διαστήματα μέχρι τις βραδινές ώρες η Χαλκιδική, ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, τις πρωινές ώρες πιθανώς οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς η Στερεά και η Θεσσαλία.

Την Τετάρτη, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν πρόσκαιρα όλα τα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη, θα επηρεαστούν κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες η κεντρικής Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Σχόλια