default-image

Σε ύφεση οι φωτιές σε Λασίθι και Μαλεβίζι - Υπό μερικό έλεγχο στο Αμάρι Ρεθύμνου

Κρήτη
Σε ύφεση οι φωτιές σε Λασίθι και Μαλεβίζι - Υπό μερικό έλεγχο στο Αμάρι Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Λασίθι, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι, κινητοποιώντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αυτή την ώρα, λίγο πριν από τις 20.00, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και στην περιοχή που εκτείνεται σε δασική και γεωργική έκταση μεταξύ των χωριών Σεληνάρι και Βραχασίου, δρουν εννέα οχήματα με 20 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, ενώ το ελικόπτερο πριν από λίγη ώρα σταμάτησε τις ρίψεις νερού.

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε γεωργική έκταση στη Μονή Ασωμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου. Τρία οχήματα με οκτώ άνδρες έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους τη φωτιά παρά τα 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Στο Μαλεβίζι

Στο Ηράκλειο εκδηλώθηκε φωτιά σε ποταμίδα με καλαμιές στο δήμο Μαλεβιζίου και αυτή την ώρα οι δώδεκα πυροσβέστες με τα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα έχουν καταφέρει να θέσουν σε ύφεση το πύρινο μέτωπο.

Τέλος, στα Χανιά μόλις αυτή την ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιοχή του δήμου Καντάνου και συγκεκριμένα σε υπολείμματα καλλιεργειών και σκουπιδιών με αποτέλεσμα την κινητοποίηση τριών πυροσβεστικών οχημάτων με 6 άνδρες που σπεύδουν στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News