Κρήτη

Ελεύθεροι οι «4» για το «κύκλωμα όπλων» - Τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 4 φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της παράνομης εισαγωγής και πώλησης όπλων  

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και τα τέσσερα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης εισαγωγής και πώλησης όπλων και ειδών οπλισμού που αποκαλύφθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων –μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ο 55χρονος επιχειρηματίας και ο 45χρονος – στέλεχος εταιρείας στο Ηράκλειο-, οι οποίοι υποστήριξαν πως η πώληση των όπλων γινόταν καθ’ όλα νόμιμα.

Μετά το πέρας των απολογιών οι «4» αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο, τους επιβλήθηκε από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Γιώργος Κοκοσάλης, η σημερινή εξέλιξη, ήταν «απόλυτα αναμενόμενη».

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ποινική μεταχείριση των εντολέων μου. Μην απορήσετε εάν στην πορεία αθωωθούν όλοι» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Κοκοσάλης.

Εξάλλου, όπως εξήγησε στο neakriti.gr ο Ηρακλειώτης δικηγόρος, οι εντολείς του υποστήριξαν κατά τις απολογίες τους, ότι η πώληση των όπλων γινόταν νόμιμα κι ότι διαθέτουν όλα τα σχετικά παραστατικά.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να ισχυρίστηκαν ακόμη ότι η πώληση των όπλων αφέσεως αγώνων, όπως ονομάζονται χαρακτηριστικά, είναι απόλυτα νόμιμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, οι κοινοτικές οδηγίες που υπάρχουν, επιτρέπουν ελεύθερα την πώληση και την κατοχή τέτοιων προϊόντων, χωρίς να απαιτείται άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο neakriti.gr ο δικηγόρος, το ευρωπαϊκό δίκαιο υπέρκειται της εθνικής έννομης τάξης, συνεπώς η εμπορία των εν λόγω προϊόντων γινόταν νόμιμα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου και ο 7ος από την πρώτη «φουρνιά» των συλληφθέντων, την περασμένη Τρίτη.

Πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, στη Μακεδονία.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι υπόλοιποι δύο από τους συνολικά επτά συλληφθέντες της περασμένης Τρίτης, αφέθηκαν ελεύθεροι προχθές Τετάρτη, χωρίς να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Σχόλια