Το Φθινόπωρο οι ανακοινώσεις για το νερό στην Κρήτη

Κρήτη
Το Φθινόπωρο οι ανακοινώσεις για το νερό στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενιαίο φορέα διαχείρισης προτείνει ο Ν.Ηγουμενίδης

 Ανάγκη για τη διαχείριση του νερού στην Κρήτη, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα  «ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του θέματος «ενέργεια και νερό», αλλά και μία ενιαία αρχή υπό ένα Υπουργείο, είπε στον 98.4 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, θέσεις που είχε διατυπώσει και στην  κοινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων / Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος / Υποεπιτροπής Νησιωτικών - Ορεινών Περιοχών / και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Όπως μάλιστα προανήγγειλε μέχρι το Φθινόπωρο η Κυβέρνηση και τα Υπουργεία Περιβάλλοντος – Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων και Εσωτερικών, θα ανακοινώσουν από την Κρήτη το σχεδιασμό τους για τη διαχείριση του  υδάτινου δυναμικού. Στις προτεραιότητες των Υπουργείων επισήμανε τα φράγματα του Πλατύ Ποταμού και των Μπραμιανών.

Στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών ο βουλευτής ανάμεσα στα παραδείγματα που χρησιμοποίησε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον Αποσελέμη, τον Αλμυρό, την εκμετάλλευση της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων από τους βιολογικούς.

Παράλληλα επέμεινε στον ενιαίο σχεδιασμό μακριά από αποσπασματικές λύσεις και τον λαϊκισμό: «Χρειάζεται να βγούμε και να υπάρχει ένα ενιαίο σχέδιο, ακριβώς για να μην υπάρχει μια υπόκλιση στον λαϊκισμό ή σε θέσεις που ενδεχομένως να «χαϊδεύουν» τα αυτιά κάποιων ανθρώπων, αλλά που ουσιαστικά δεν θα λύνουν το πρόβλημα, είπε χαρακτηριστικά. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του θέματος «ενέργεια και νερό» σε όλα τα νησιά, από την Κρήτη που είναι το μεγαλύτερο μέχρι το πιο μικρό νησί της πατρίδας μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News