Σίγησε το λαούτο του Γιώργου Μαυρομανωλάκη - Θρήνος για τον χαμό του

Κρήτη
Σίγησε το λαούτο του Γιώργου Μαυρομανωλάκη - Θρήνος για τον χαμό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κρήτης εξαιτίας του απροσδόκητου χαμού του γνωστού λαουτιέρη Γιώργου Μαυρομανωλάκη που άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 40 ετών.

Ο ίδιος είχε συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς όπως o Yurdal Tokcan, o Gőksel Baktagir , o Ross Daly, ο Ψαρογιάννης, ο Αβυσσινός, ο Μανώλης Πάππος, η Αφεντούλα Ραζέλη, οι Χαΐνηδες, ο Γιάννης Παξιμαδάκης, ο Γιώργος Μανωλάκης και άλλους πολλούς.

Ενώ κατά καιρούς συμμετείχε στις ορχήστρες διάφορων παραδοσιακών χορωδιών όπως του συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, τη χορωδία του Δήμου Ν.Καζαντάκη και άλλες.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης 

Ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε μικρή ηλικία παρακολούθησε μαθήματα στο Ελληνικό ωδείο Ηρακλείου και στην εφηβεία άρχισε να μελετά παραδοσιακά όργανα όπως λαούτο και μαντολίνο και αργότερα κιθάρα και ούτι. Έχει ασχοληθεί με διάφορες παραδόσεις της Ελλάδας καθώς επίσης και με το Ρεμπέτικο και το σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τη μουσική παράδοση της ευρύτερης ανατολής. Από το 1996 εμφανίστηκε σε πολλές μουσικές σκηνές και μουσικούς χώρους γενικότερα, καθώς επίσης και σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Είχε συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς όπως o Yurdal Tokcan, o Gőksel Baktagir , o Ross Daly, ο Ψαρογιάννης, ο Αβυσσινός, ο Μανώλης Πάππος, η Αφεντούλα Ραζέλη, οι Χαΐνηδες, ο Γιάννης Παξιμαδάκης, ο Γιώργος Μανωλάκης και άλλους πολλούς.

Κατά καιρούς συμμετείχε  στις ορχήστρες διάφορων παραδοσιακών χορωδιών όπως του συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, τη χορωδία του Δήμου Ν.Καζαντάκη και άλλες.

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούσε ανελλιπώς σεμινάρια με διάσημους μουσικούς , όπως τον βιρτουόζο ουτίστα Yurdal Tokcan(Ούτι), τον Ross Daly(Σύνθεση & Ενορχήστρωση), τον Ahmet Erdoğdular(Κλασικό Ωθομανικό Τραγούδι) , τον Χάρη Λαμπράκη(σύνθεση & Αυτοσχεδιαμός), τον Daud Khan Sadozai(Αυγάνικο Rabab) και άλλους στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι Ηρακλείου.

Συμμετείχε  ως συνθέτης και στιχουργός στον τελευταίο δίσκο της Αφεντούλας Ραζέλη με τίτλο ‘’Ξυπνήστε Χαρές Μου’’.

Είχε διδάξει μουσική και έχει εργαστεί στο μουσικό σχολείο Ηρακλείου. 

Ήταν πτυχιούχος Ηλεκτρονικός του ΤΕΙ Κρήτης-Παρ/τημα Χανίων.

Το Μουσείο Θύραθεν αποχαιρετά τον λαμπρό μουσικό

Το Μουσείο Θύραθεν μαθαίνοντας για τον χαμό του μουσικού Γιώργου Μαυρομανωλάκη, στέλνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλου και συνεργάτη Μαύρου.

 Το ΔΣ του Μουσείου είναι σίγουρο πως ο καρπός που φύτεψε , όπως λεγόταν και ο δίσκος του, θα ανθίσει και θα αποδώσει και άλλους καρπούς στην μουσική. Καλό παράδεισο φίλε Γιώργο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News