Υποχωρεί ο... εφιάλτης της φωτιάς από τον Πρινιά Μονοφατσίου

Κρήτη
Υποχωρεί ο... εφιάλτης της φωτιάς από τον Πρινιά Μονοφατσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στον Πρινιά κι έκαψε 100 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 20 Δασικής και 30 Γεωργικής.

Παραμένουν στην περιοχή 4 Πυροσβεστικά οχήματα με 10 υπαλλήλους κι ένα πεζοπόρο τμήμα των πέντε ανδρών.

Τα αίτια πρόκλησης της διερευνά το ανακριτικό της Υπηρεσίας.

3,5 χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες

Περισσότερα από 3,5 χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες το τελευταίο τετραήμερο στην Κρήτη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός, καθώς υπήρξαν πυρκαγιές που λόγω του σημείου που εκδηλώθηκαν αλλά και των έντονων ανέμων, απείλησαν χωριά.

Επρόκειτο για ένα τετραήμερο κατά το οποίο εκδηλώθηκαν περισσότερες από 10 πυρκαγιές, είχαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού που σε συνδυασμό με τον αέρα και τα σημεία που οι φωτιές εντοπίστηκαν, είδαν τον κίνδυνο οι φλόγες να πλησιάζουν κατοικημένες εκτάσεις, να γίνεται ορατός.

Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή περισσότερα από 3,5 χιλι΄παδες στρέμματα έγιναν στάχτη με την πυρκαγιά στον Αρόλιθο Ρεθύμνου και τα Φαλάσαρνα να κρατούν μέχρι και  τα ξημερώματα σήμερα ενεργοποιημένες τις πυροσβεστικές δυνάμεις που παρέμενεν σε εγρήγορση, καθώς η πύρινη κόλαση πλησιάζει πολύ χωριά στις δύο περιοχές.

Τον ίδιο ακριβώς φόβο αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες και στα Αχλάδια Σητείας αλλά και στις Μάλλες Ιεράπετρας.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης εκτός από πεζοπόρα τμήματα και οχήματα  συμμετείχαν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα ενώ συμμετείχαν και δύο καναντέρ από την Αθήνα που πραγματοποιήσαν ρίψεις νερού.

Πάντως ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης ζήτησε από τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ενημερώνουν την πυροσβεστική εφόσον αντιλαμβάνονται κάποια πυρκαγιά, εξηγώντας πόσο σημαντική και κομβική για την εξέλιξη μιας πυρκαγιάς είναι η πρώτη αντίδραση ακόμη και με ίδια μέσα.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News