Εγκαινιάστηκε η νέα Γραμμή Χανιά - Πειραιάς από τις Μινωικές Γραμμές

Κρήτη
Εγκαινιάστηκε η νέα Γραμμή Χανιά - Πειραιάς από τις Μινωικές Γραμμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νεότερο πλοίο του στόλου των Μινωικών Γραμμών εγκαινιάστηκε σήμερα, σε μία ιδιαίτερη τελετή

Παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκαν τα λαμπρά εγκαίνια του πλοίου «Mύκονος Παλάς» των Μινωικών Γραμμών, που θα συνδέει στο εξής τα Χανιά με τον Πειραιά.

Τα εγκαίνια και η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις 11:00 το πρωί στον Πειραιά, λίγες ώρες αφότου το πλοίο πραγματοποίησε το παρθενικό του δρομολόγιο από τα Χανιά.

Το πλοίο, το οποίο θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια σε μόλις 6,5 ώρες, αναμένεται να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία και γενικότερα την ανάπτυξη των Χανίων και της δυτικής Κρήτης.

Το παραπάνω τόνισε και στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος των «Μινωικών Γραμμών» κ. Αντώνης Μανιαδάκης, ο οποίος - μεταξύ άλλων - ανέφερε πως το «Mύκονος Παλάς» είναι το νεότερο πλοίο που δραστηριοποιείται στην Κρήτη, χαιρετίζοντας τον Υπουργό, κ. Κουρουμπλή.

Από την άλλη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. Ένα σύγχρονο πλοίο μπαίνει σε μια καινούρια γραμμή που ενώνει τον Πειραιά με τα Χανιά. Πρόκειται για ένα πλοίο που θα υπηρετεί τους επιχειρηματίες, τους τουρίστες και τους κατοίκους από Χανιά σε Πειραιά και αντίστροφα.

Όταν ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε αυτό το υπουργείο, ξεκινήσαμε την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την ελληνική ακτοπλοΐα, συγκρουστήκαμε με συμφέροντα, όμως καταφέραμε να ξεκινήσουμε καινούριες γραμμές όπως η γραμμή Κέρκυρα – Ζάκυνθος. Μια τέτοια προσπάθεια βρίσκεται σε συνολική εξέλιξη.

Αυτή η κυβέρνηση πάνω από τις σχέσεις των ανθρώπων έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπηρετεί το συμφέρον της πατρίδας και της κοινωνίας.

Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ελληνική σημαία σε όσο το δυνατόν περισσότερα πλοία.»

Σημειώνεται πως με το πέρας των ομιλιών, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χάρισε την εικόνα του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών κατά την παράδοση και τη θρησκεία, στον κ. Μανιαδάκη, ενώ ακολούθησε ένα παραδοσιακό Κρητικό γλέντι.

«Γνωρίστε» το Cruise Ferry «Μύκονος Παλάς»

Το Cruise Ferry «Μύκονος Παλάς» είναι ένα από τα μεγαλύτερα, πολυτελέστερα και ταχύτερα πλοία στην κατηγορία του.

Πρόκειται για ένα νέο πλοίο, μόλις 16 ετών, που διαθέτει σύγχρονους και μοντέρνους κοινόχρηστους χώρους (εστιατόρια self service και a la carte, μπαρ, ντίσκο, εμπορικό κέντρο, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο), ευρύχωρες και μοντέρνες καμπίνες και μεγάλης χωρητικότητας γκαράζ.

Mπορεί να φιλοξενήσει 1.922 επιβάτες, 732 κλίνες και 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ. και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων.

Συγκεκριμένα, το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 24:00 και θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο σε 6 ώρες και 30 λεπτά.

Πρόκειται για μία επενδυτική κίνηση που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα, καθώς έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στις κρητικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ανοίγοντας παράλληλα νέους ορίζοντες στη γραμμή Πειραιά-Χανίων, με τους ταξιδιώτες από και προς τα Χανιά να αποκτούν πλέον ένα υπερσύγχρονο πλοίο που θα εκτελεί το δρομολόγιο αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα συνεργαζόμενα πρακτορεία ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εταιρείας, www.minoan.gr.

Με κύριο μέλημα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, οι Μινωικές Γραμμές προχώρησαν στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των κρατήσεων μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου, από τις 07:00 έως 24:00, καθημερινά. Κρατήσεις On-Line σε 24ωρη βάση στο www.minoan.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News