default-image

Θυελλώδες Σαββατοκύριακο αλλά από Δευτέρα έρχονται 37άρια και 38άρια

Κρήτη
Θυελλώδες Σαββατοκύριακο αλλά από Δευτέρα έρχονται 37άρια και 38άρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κυρίως στα νησιά του Νότιου Αιγαίου και όπως ήταν φυσικό και στην Κρήτη.

Σχετικά υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κυρίως στα νησιά του Νότιου Αιγαίου και όπως ήταν φυσικό και στην Κρήτη.

Με ασυνήθιστα υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες ξύπνησαν οι Κρητικοί το πρωί του Σαββάτου σε διάφορες περιοχές του νησιού όπου ο υδράργυρος έφθασε μέχρι και τους 28 βαθμούς Κέλσιου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες πανελλαδικά , με την Κρήτη βέβαια να κατέχει την πρωτιά κατεγράφησαν στις περιοχές: 

Λέντας Ηρακλείου 28.6 βαθμοί

Πλακιάς Ρεθύμνου 28.2 βαθμοί

Ιεράπετρα 27.9 βαθμοί

Παλαιόχωρα 27.9 βαθμοί

Κάλυμνος 27.8 βαθμοί

Κουφονήσια 27.7 βαθμοί

Ύδρα 27.6 βαθμοί Κελσίου

Πάντως μπορεί το Σαββατοκύριακο να πρωταγωνιστούν οι ισχυροί άνεμοι στο νησί , θέτοντας σε πλήρη ετοιμότητα τις πυροσβεστικές δυνάμεις για ένα ακόμη 48ώρο , ωστόσο από Δευτέρα, οι βοριάδες φαίνεται να κοπάζουν, δίνοντας «πάσα» για να ανέβει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία φθάνοντας σε κάποιες περιοχές και τους 38 βαθμούς κελσίου.

Πάντως για αυτό το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα πνέουν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Ο καιρός στην Κρήτη

Ενδεικτικά στις Μοίρες, αναμένεται ένα θερμό Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 34 βαθμούς κελσίου με ανέμους εντάσεως έως 4 μποφόρ, Πάντως από Δευτέρα αναμένεται ακόμη πιο πολλή ζέστη με θερμοκρασία έως τους 37 βαθμούς κελσίου.

Στην Πρέβελη Ρεθύμνου, καυτό σκηνικό από εβδομάδα καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις , ο υδράργυρος την Τρίτη στους 38 βαθμούς κελσίου, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη στους 35. Αντίστοιχο το σκηνικό και στα Σφακιά όπου στα μέσα της εβδομάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 35 βαθμούς.

Στο Τυμπάκι οι κάτοικοι πρέπει να αναζητήσουν κοντινές παραλίες για να δροσιστούν καθώς ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο στους 35 βαθμούς κελσίου ενώ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται και την ερχόμενη εβδομάδα με θερμοκρασίες έως και 36 βαθμούς κελσίου.

Στο Ηράκλειο ο υδράργυρος στους 30 βαθμούς το Σαββατοκύριακο με ισχυρούς ανέμους 5 μποφόρ ενώ ανεβαίνει η θερμοκρασία από Δευτέρα φθάνοντας την Δευτέρα και Πέμπτη στους 31 βαθμούς και την Τρίτη τους 33 βαθμούς

Στο Σητεία ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο στους 28 βαθμούς με θυελλώδεις ανέμους να πνέουν εντάσεως έως και 6 μποφόρ. Ωστόσο από Δευτέρα ο υδράργυρος ανεβαίνει φθάνοντας μάλιστα την Τρίτη στους 34 βαθμούς Κελσίου. Ενώ στον Άγιο Νικόλαο αναμένεται Σαββατοκύριακο με πρωταγωνιστές τους ...ανέμους και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς κελσίου, ενώ αρκετή θα είναι η ζέστη την Τρίτη με τον υδράργυρο στους 36 βαθμούς.

Στα Χανιά αίθριος ο καιρός στα ΧΑΝΙΑ σήμερα, με την θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Την Δευτέρα στους 32 βαθμούς κελσίου και την Τρίτης ο υδράργυρος στους 33 βαθμούς κελσίου.

Αίθριος ο καιρός και στο Ρέθυμνο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται έως 28 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας που έρχεται θα είναι η Τρίτη με τον υδράργυρο στους 32 βαθμούς κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News