Δίνουν μάχη για την ζωή οι 16χρονοι που κάηκαν - Αναχωρούν για Αθήνα

Κρήτη
Δίνουν μάχη για την ζωή οι 16χρονοι που κάηκαν - Αναχωρούν για Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αρκετά εκτεταμένα εγκαύματα νοσηλεύονται στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων δύο έφηβοι ηλικίας 16 ετών, όταν και ενώ βρισκόταν σε σπίτι συγγενικού προσώπου του ενός εκ των δύο, στην Παλαιόχωρα Χανίων ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον πύρινο εφιάλτη.

«Τα παιδιά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένα και με αρκετά εκτεταμένα εγκαύματα στο σώμα τους. Γίνονται προσπάθειες διακομιδής τους σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα», ανέφερε στο neakriti.gr η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Ν. Χανίων, κ. Νίκη Μπαρδάτσου.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό λίγη ώρα αργότερα και πάλι από την κ.Μπαρδάτσου, βρέθηκαν κρεβάτια στo KΑΤ Αθηνών για τους δύο εγκαυματίες. «Έχει ήδη ξεκινήσει η επιχείρηση της αερομεταφοράς τους από το νοσοκομείο των Χανίων σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων νοσοκομείου των Αθηνών. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα μεταφερθούν στο αεροδρόμιο Χανίων και από εκεί οι εγκαυματίες θα αναχωρήσουν για την ειδική μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπαρδάτσου στο neakriti.gr.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Η νύχτα της Πέμπτης στην Παλαιόχωρα, για τους δύο εφήβους, που είχαν πάει για ολιγοήμερες διακοπές στο σπίτι της γιαγιάς του ενός,  πίσω από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, εξελίχθηκε σε εφιάλτη όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους, πιθανότατα εξαιτίας έκρηξης με μπιτόνι βενζίνης.

Αποτέλεσμα ήταν και οι δύο να τυλιχθούν στις φλόγες μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ο ένας εκ των δύο βγήκε έξω από το σπίτι, με τις φλόγες να έχουν σβήσει από το σώμα του ενώ ο δεύτερος βγήκε καμένος ζητώντας βοήθεια.

Εκείνη τη στιγμή, γείτονας του πέταξε κουβέρτα για να σβήσουν οι φλόγες από το κορμί του, το... κακό όμως είχε ήδη γίνει και στα δύο άτομα.

Στο σημείο άμεσα κλιμάκιο από την πυροσβεστική υπηρεσία Κισσάμου που έχει αναλάβει και την προανάκριση της υπόθεσης, όπως και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κανδάνου και από εκεί όπως ήταν φυσικό δόθηκε το πράσινο φως για την άμεση μεταφορά τους στο νοσοκομείο Χανίων με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News