default-image

Με 35άρια και 36άρια μας... αποχαιρετά η εβδομάδα

Κρήτη
Με 35άρια και 36άρια μας... αποχαιρετά η εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καλές καιρικές συνθήκες μια ακόμη εβδομάδα του Ιουλίου φθάνει στο τέλος της για την Κρήτη.

Ηλιοφάνεια αναμένουμε αύριο Παρασκευή, στην Κρήτη με ενίσχυση των ανέμων κυρίως στα νότια τμήματα του νησιού, γεγονός που ενδεχομένως να προκαλέσει πονοκέφαλο στις πυροσβεστικές αρχές στις οποίες από σήμερα έχει σημάνει συναγερμός εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στη Σητείας εκεί όπου πνέουν επίσης ισχυροί άνεμοι.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς ενώ τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Πάντως από αύριο και μέχρι την Παρασκευή θα σημειωθούν αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα στο Τυμπάκι και τον Λέντα με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς. Αντίστοιχο σκηνικό στις Μοίρες με θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς, στα Σφακιά στους 34 και στην Ιεράπετρα στους 33.

Ενδεικτικά ο καιρός αύριο σε περιοχές του νησιού όπως τις καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του meteo.gr.

Για αύριο Παρασκευή 13/7, ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 13/7, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 26 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Κισσαμος

Για αύριο Παρασκευή 13/7, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με την θερμοκρασία στους 24 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 1 μποφόρ.

Σητεία

Για αύριο Παρασκευή 13/7, ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 26 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News