Οικογένεια Σπανουδάκη: Μια «μάζωξη» αφιερωμένη στον πατέρα και γιο που έχασαν

Κρήτη
Οικογένεια Σπανουδάκη: Μια «μάζωξη» αφιερωμένη στον πατέρα και γιο που έχασαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο παππούς και εγγονός Διονύσης τραγούδησαν στο κοινό σε εκδήλωση στο Ατσιπόπουλο, όχι μόνο απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα αλλά συνάμα και συγκίνησαν παράλληλα, τους παρευρισκομένους στην πρώτη λαϊκή βραδιά του εγγονού με τη συνοδεία του παππού του.

Το ρεπερτόριο συμπεριελάμβανε αγαπημένα τραγούδια του αείμνηστου Ρεθυμνιώτη, Ανδρέα Σπανουδάκη του γιου και πατέρα που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή. Ήταν κοινό μυστικό σε όλη την παρέα της βραδιάς, ότι η μάζωξη αυτή, ήταν αφιερωμένη στον άγγελο της οικογένειας εκεί ψηλά στον ουρανό.

Πατέρας και γιος ξόρκισαν το κακό μέσα από την κοινή τους αγάπη για το τραγούδι. Ο παππούς Διονύσης Σπανουδάκης, γνωστός τραγουδιστής του παλιού λαϊκού ρεπερτορίου και ο εγγονός Διονύσης Σπανουδάκης, που τρέφει την ίδια αγάπη για το παλιό λαϊκό τραγούδι, αλλά εκπληρώνει και τις επιθυμίες των φίλων του και του κόσμου με τα πιο νεανικά ακούσματα.

Από μικρός ο εγγονός, ζώντας στο μουσικό αυτό περιβάλλον, ασχολήθηκε με το αρμόνιο, το μπουζούκι, την κιθάρα, ακόμη και με το σαξόφωνο στην φιλαρμονική Ρεθύμνου, όπου απέκτησε και θεωρητικές γνώσεις στην μουσική.

Άσβεστος πόθος του όμως πάντα, η ερμηνεία, το τραγούδι. Και πόσο ευτυχής η συγκυρία να τον συνοδεύσουν οι έμπειροι μουσικοί, Λευτέρης Βαμβακάς και Λευτέρης Σακελλαρίδης σε αυτή την αξέχαστη βραδιά. Το κοινό σιγοψιθύριζε στο βλέμμα και το άκουσμα των μουσικών και του παππού Διονύση: "Η ιστορία του Ρεθύμνου!".

Και βέβαια στα 17 του χρόνια πια, αυτό είναι το επάγγελμα που επιθυμεί να ακολουθήσει και σίγουρα θα το θυμάται για χρόνια το καλοκαίρι αυτό που είναι πια στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο τραγούδι.

Ο εγγονός Διονύσης είναι πια ο άνδρας του σπιτιού και αποτελεί σημαντικό στήριγμα στην αδελφή του και τη μητέρα του, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη παρηγοριά σε όλους και στον παππού του.

Συγκινημένη και η μητέρα, χόρεψε ένα ζεϊμπέκικο στην μνήμη του συζύγου της, φέρνοντας δάκρυα συγκίνησης σε όσους γνωρίζουν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News