Οικογένεια Γιακουμάκη για αυτοκτονία 15χρονου: «Η ατιμωρησία γεννά νέα θύματα»

Κρήτη
Οικογένεια Γιακουμάκη για αυτοκτονία 15χρονου: «Η ατιμωρησία γεννά νέα θύματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για τον τραγικό θάνατο του 15χρονου Νίκου στην Αργυρούπολη κάνει η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κοινό παρανομαστή το bullying είχε η υπόθεση αυτοκτονίας του 15χρονου Νίκου στην Αργυρούπολη, που ξύπνησε μνήμες από τον άδικο χαμό του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

O 20χρονος Βαγγέλης από το Σελί Ρεθύμνου είχε εξαφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2015 και είχε βρεθεί νεκρός ένα μήνα αργότερα στα Ιωάννινα. Για την υπόθεση κατηγορήθηκαν οχτώ φοιτητές για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση από κοινού, ενώ έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστου. Η δίκη, ωστόσο, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Πριν από λίγες μέρες ήρθε ένας νέος θάνατος, αυτός του 15χρονου Νίκου, μαθητή Γυμνασίου, για να θυμίσει σε όλους με τον χειρότερο τρόπο ότι η μάστιγα του bullying δε σταμάτησε.

Στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Αργυρούπολης, γονείς, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 15χρονο Νίκο, ο οποίος κρεμάστηκε το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής στο μπαλκόνι του σπιτιού του, αφήνοντας πίσω του σημείωμα με έξι ονόματα ανηλίκων που του έκαναν bullying. Η κηδεία τελέστηκε παρουσία δεκάδων παιδιών, που με λευκά λουλούδια στα χέρια και βουρκωμένα μάτια αποχαιρέτησαν τον συμμαθητή τους.

Το κοιμητήριο γέμισε από νωρίς το απόγευμα ασφυκτικά από κόσμο. Φίλοι του μικρού Νίκου κρατούσαν ένα στεφάνι σε σχήμα καρδιάς, ενώ με πρωτοβουλία της οικογένειας στην είσοδο του Ιερού Ναού υπήρχαν κουτιά, όπου όποιος ήθελε άφηνε χρήματα για οργάνωση που κάνει δράσεις κατά του bullying.

Με παρέμβασή της στο «Έθνος», η οικογένεια Γιακουμάκη κάνει λόγο για ατιμωρησία που γεννά νέα θύματα.

«Αυτό που περνούν σήμερα οι γονείς του άτυχου αυτού παιδιού από την Αργυρούπολη το βιώσαμε - και εξακολουθούμε να το βιώνουμε - με τον ίδιο τραγικό τρόπο κι εμείς. Μπορούμε να τους καταλάβουμε όσο κανείς. Τριάμισι χρόνια μετά τον χαμό του Βαγγέλη μας, ακόμα περιμένουμε δικαίωση. Τόσο καιρό μετά και ακόμα δε γνωρίζουμε ούτε καν την ημερομηνία της δίκης.

Η ατιμωρησία ενός θα δημιουργήσει χίλιους ακόμα θύτες. Παρά τη μεγάλη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με αφορμή τον χαμό του Βαγγέλη και παρά τη δημιουργία νέου νόμου, που προβλέπει ποινές γι’ αυτού του είδους τα αδικήματα, βλέπουμε δυστυχώς ότι τα κρούσματα δε σταματούν. Καλούμε την Πολιτεία να δώσει ένα τέλος στην ατιμωρησία αυτών που κάνουν bullying στα παιδιά μας», τονίζει η απαρηγόρητη οικογένεια του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Είχε ξυλοκοπηθεί

Λίγα μέτρα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης, καθημερινά μαζεύονται παρέες παιδιών. Σε αυτήν την πλατεία, ο 15χρονος Νίκος, μαθητής γυμνασίου, που έβαλε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής, είχε ξυλοκοπηθεί πρόσφατα από μαθητή και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή, δύο εβδομάδες πριν αυτοκτονήσει. Το παιδί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καθόταν με τις φίλες του σε ένα παγκάκι. Ακριβώς απέναντι ήταν μία παρέα τριών αγοριών. Ένα παιδί από την άλλη παρέα σηκώθηκε και κινήθηκε απειλητικά προς το σημείο όπου ήταν η παρέα του Νίκου. Ρώτησε το παιδί «γιατί με κοιτάς;», και στη συνέχεια τον χτύπησε με κλοτσιά και γροθιά.

Το θύμα, με το πρόσωπο ματωμένο αλλά και με καταρρακωμένη την ψυχολογία, αποχώρησε από την πλατεία. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 15χρονος έπεφτε θύμα bullying, ήταν όμως η τελευταία, αφού λίγες μέρες μετά έβαλε τέλος στη ζωή του...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News