Με άστατο καιρό και... βροχοπτώσεις ξεκίνησε η εβδομάδα στην Κρήτη

Κρήτη
Με άστατο καιρό και... βροχοπτώσεις ξεκίνησε η εβδομάδα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η καλοκαιρία σήμερα και αύριο στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, παρά το ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Εξάλλου, σε αρκετές περιοχές του νησιού θα έχουμε συννεφιά, ενώ κατά τόπους ενδεχομένως να σημειωθούν βροχοπτώσεις. Αναλυτικότερα, σήμερα ο υδράργυρος στο Ηράκλειο θα σκαρφαλώσει έως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Θα υπάρχουν αρκετές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έντασης 1 έως 3 μποφόρ. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και για αύριο Τρίτη: Το θερμόμετρο θα φτάσει μέχρι τους 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ένταση των ανέμων θα είναι λίγο μεγαλύτερη: Συγκεκριμένα, αύριο οι άνεμοι προβλέπεται να πνέουν βορειοδυτικοί από 2 έως 4 μποφόρ.

Σήμερα στα Χανιά η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Επίσης, σήμερα στην πόλη των Χανίων αναμένεται συννεφιά. Αύριο Τρίτη αναμένεται ηλιοφάνεια στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, ενώ η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας εκτιμάται ότι θα είναι 28 βαθμοί Κελσίου. Εξάλλου, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.

Στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, το θερμόμετρο θα φτάσει σήμερα μέχρι τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί, ωστόσο η έντασή τους θα είναι ασθενής, 1 έως 2 μποφόρ. Παρόμοια χαρακτηριστικά θα έχει ο καιρός αύριο, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 31 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί έντασης 2 με 3 μποφόρ. Αύριο, εξάλλου, αναμένονται νεφώσεις.

Πάντως και στο Ρέθυμνο θα έχουμε σήμερα νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έντασης 2 με 3 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα “αγγίξει” τους 28 βαθμούς Κελσίου. Αύριο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 1-2 βαθμών, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 2 έως 4 μποφόρ. Ωστόσο, αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Ενδεικτικά, σήμερα Δευτέρα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε Ιεράπετρα, Λέντα, Μάλια, Μοίρες, Τυμπάκι, αλλά και Σητεία. Στους 29 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία στο Ζαρό, ενώ στην Παλαιόχωρα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 28 βαθμούς. Σε Βιάννο η ανώτερη θερμοκρασία θα είναι 27 βαθμοί Κελσίου, σε Αγία Βαρβάρα 26 βαθμοί, ενώ στα Ανώγεια η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, αναφορικά με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, σύμφωνα και με έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Δευτέρα θα επικρατήσει άστατος καιρός. Συγκεκριμένα, μέχρι και τις απογευματινές ώρες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Σημειώνεται, πάντως, ότι η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News