Μετά το «καυτό» Σαββατοκύριακο, ποιες οι διαθέσεις του καιρού από βδομάδα;

Κρήτη
Μετά το «καυτό» Σαββατοκύριακο, ποιες οι διαθέσεις του καιρού από βδομάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός από Δευτέρα φαίνεται πως... αλλάζει για κάποιες περιοχές της Κρήτης.

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, όμως στην Κρήτη η κακοκαιρία δε μας άγγιξε αφού οι θερμοκρασίες «χτύπησαν» κόκκινο και αποτελούσαν την καταλληλότερη συνθήκη για να τρέξουμε στη θάλασσα.

Τι θα γίνει όμως τις επόμενες μέρες στο νησί; Ο καιρός θα μας κάνει να… ανοίξουμε τον κλιματισμό για να μη ζεσταινόμαστε ή να ξεχυθούμε στις παραλίες.

Την Κυριακή λοιπόν, η θερμοκρασία φτάνει στο Ηράκλειο στους 33 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι αναμένονται ασθενείς.

Ακριβώς το ίδιο σκηνικό καιρού θα επικρατήσει σήμερα σε Ρέθυμνο, Χανιά και Άγιο Νικόλαο: Δηλαδή η μέγιστη θερμοκρασία κυμαίνεται στους 31 – 33 βαθμούς κελσίου και όσον αφορά στους ανέμους;… Σχεδόν άπνοια!

Οπότε μη χάσετε ευκαιρία! Αν δεν έχετε κάποια υποχρέωση σήμερα, φορέστε τα μαγιό σας, το αντηλιακό -γιατί ο ήλιος χρειάζεται προσοχή- και κάντε τις βουτιές σας.

Ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Κρήτη

Παρά το γεγονός ότι ζήσαμε ένα «καυτό» σαββατοκύριακο, η νέα εβδομάδα φαίνεται πως έρχεται να μας προσγειώσει, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, η θερμοκρασία θα πέσει δύο με τρεις βαθμούς κελσίου και τα σύννεφα θα μαζευτούν στον ουρανό, χωρίς όμως οι άνεμοι να είναι ισχυροί.

Τη Δεύτερα στο Ηράκλειο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 1 έως 3 μποφόρ, ενώ αναμένονται και αρκετά σύννεφα.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη, με τη θερμοκρασία θα φτάνει τους 29 βαθμούς κελσίου και τους ανέμους να πνέουν  βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στα Χανιά τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Αναμένονται αρκετά σύννεφα.

Την Τρίτη ωστόσο, αναμένεται ηλιοφάνεια στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στους 28 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

Άγιος Νικόλαος

Στον Άγιο Νικόλαο το Σαββατοκύριακο, που ήταν Σαββατοκύριακο… Cliff Diving, οι θερμοκρασίες εκτοξεύτηκαν. Τη Δευτέρα, δε θα αλλάξει ιδιαίτερα ο καιρός αφού η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 31 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 1 έως 2 μποφόρ.

Την Τρίτη, ο υδράργυρος θα αγγίξει ξανά τους 31 βαθμούς κελσίου, ο καιρός αναμένεται συννεφιασμένος και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

Στο Ρέθυμνο τη Δευτέρα ο καιρός αναμένεται συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς κελσίου.

Κατά ένα βαθμό θα πέσει την Τρίτη η θερμοκρασία στην πόλη. Αναμένεται ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε περιοχές της Κρήτης τη, Δευτέρα:

Ιεράπετρα 30°C

Λέντας 30°C

Μάλια 30°C

Μοίρες 30°C

Σητεία 30°C

Τυμπάκι 30°C

Ζαρός 29°C

Παλαιόχωρα 28°C

Βιάννος 27°C

Αγία Βαρβάρα 26°C

Ανώγεια 24°C

Σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Την Δευτέρα κατά διαστήματα μέχρι και τις απογευματινές ώρες η Ανατολική Μακεδονία,. Η Θράκη και πιθανώς η Χαλκιδική και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, παρά την εξασθένηση των φαινομένων ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί, στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπειρωτικής χώρας και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικές προβλέψεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News