Η μύγα της Μεσογείου καταστρέφει τα πορτοκάλια στα Χανιά

Κρήτη
Η μύγα της Μεσογείου καταστρέφει τα πορτοκάλια στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιο πλήγμα έχει δεχτεί η παραγωγή πορτοκαλιών στα Χανιά από την επιδρομή της μύγας της Μεσογείου. Το 80% της ποικιλίας βαλέντσια έχει καταστραφεί, με τους παραγωγούς να τονίζουν ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δεν θα υπάρχει πορτοκάλι ούτε για δείγμα!

Η επιδρομή της μύγας της Μεσογείου στις καλλιέργειες πορτοκαλιών στα Χανιά καταστρέφει μέρα με την ημέρα την παραγωγή. Για ανεπανόρθωτο πλήγμα μιλούν οι καλλιεργητές που βλέπουν τους καρπούς των δέντρων να σαπίζουν.

Η εικόνα της καταστροφής στις καλλιέργειες αποτυπώνεται και στη λαϊκή αγορά όπου οι παραγωγοί προσπαθούν να διαθέσουν τις μικρές ποσότητες που δεν έχουν προσβληθεί από το καταστροφικό έντομο.

Οι παραγωγοί αποδίδουν την αύξηση των πληθυσμών της μύγας της Μεσογείου στις καιρικές συνθήκες και τονίζουν ότι σε συνδυασμό με την έλλειψη ή την καθυστέρηση ψεκασμών ευνόησε στην εξάπλωση τους.

Η προσβολή των πορτοκαλιών βαλέντσια από τη μύγα ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους παραγωγούς που ήλπιζαν ότι το καλοκαίρι θα καταφέρουν να καλύψουν έστω το κόστος φροντίδας των καλλιεργειών τους.

Την ίδια ώρα με την τιμή πώλησης των πορτοκαλιών να παραμένει καθηλωμένη κάτω από τα πενήντα λεπτά το κιλό, τα περιθώρια επιβίωσης των παραγωγών στενεύουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News