Η όμορφη Φρόσω Κουτσαντωνάκη που σάρωσε τα μόρια... ανοίγει πανιά για Νομική

Κρήτη
Η όμορφη Φρόσω Κουτσαντωνάκη που σάρωσε τα μόρια... ανοίγει πανιά για Νομική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ένας στόχος που επιτεύχθηκε, μια πολυετής προετοιμασία που ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο, κόποι ετών που δεν πήγαν χαμένοι. Στα 18 της η Φρόσω Κουτσαντωνάκη έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη αφού κατάφερε να συγκεντρώσει μια από τις πιο υψηλές βαθμολογίες πανελλαδικά και με 19.302 μόρια, στο πρώτο πεδίο ανθρωπιστικών σπουδών, η «πόρτα» της Νομικής Αθηνών της ανοίγεται διάπλατα, για να υποδεχτεί την αριστούχο μαθήτρια της Κρήτης.

Η όμορφη Ηρακλειώτισσα του λυκείου Καστελίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων σε επίπεδο Κρήτης αλλά και χώρας με τις βαθμολογίες της στα μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης να «κόβουν» την ανάσα. 

Αναλυτικότερα κατάφερε να συγκεντρώσει: Αρχαία 19,3, Ιστορία 19,9, Λατινικά 19,5 και Έκθεση 18,3.

Η Φρόσω, αφήνοντας πλέον πίσω της καρδιοχτύπια και διαβάσματα ανοίγει την καρδιά της στο neakriti.gr και αναφέρεται στην σκληρή προετοιμασία των τελευταίων ετών, αλλά και σε όλα εκείνα τα στοιχεία που στάθηκαν καταλυτικοί παράγοντες στο να φθάσει στην κορυφή.

«Εξαρχής ο στόχος μου ήταν η Νομική δεν ήθελα τίποτε άλλο και τα κατάφερα. Η βάση στην Νομική πέρυσι ήταν 18.200 και εγώ την ξεπέρασα κατά 1100 μόρια. Φεύγω για Αθήνα και νιώθω χαρούμενη γιατί δεν μου χαρίστηκε τίποτα . Σίγουρα αυτό δεν προέκυψε από τη μία στιγμή στην άλλη. Υπήρξε πολύ καλή προετοιμασία για πολλά χρόνια η οποία και μου έδωσε τις απαραίτητες και στοιχειώδεις βάσεις».

Και αν νομίζει κάποιος ότι η Φρόσω καθόταν με τις ώρες πάνω από ένα βιβλίο το τελευταίο διάστημα, αυτό όχι μόνο δεν ισχύει αλλά σύμφωνα πάντα με την ίδια, υπήρξαν μεγάλα διαστήματα αποχής από το διάβασμα ,χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι ώρες που επένδυε στην μελέτη της ήταν ουσιαστικές και με απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο.

«Δεν στερήθηκα ούτε βόλτες, ούτε διασκέδαση. Μάλιστα μέχρι τον Μάρτιο το διάβασμα ήταν λιγοστό αλλά πάντα ουσιώδες με μέσο όρο ημερησίως τις 4ώρες. Από εκεί και μετά και όσο οι μέρες περνούσαν, ανέβαζα και ταχύτητες χωρίς όμως και πάλι υπερβολές και χωρίς ξενύχτια. Κρατούσα πάντα δυνάμεις για αυτό που ερχόταν. Τη στιγμή που θα έδιναν εξετάσεις».

Και φθάνοντας πλέον στις ημέρες των πανελλαδικών, η 18χρονη με την αίσθηση ότι πατάει γερά στα πόδια της, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό της, στις δυνάμεις της και σε όλο αυτό που είχε χτίσει επί σειρά ετών, μπήκε στην αίθουσα με ψυχραιμία και έδωσε τον καλύτερο της εαυτό.

«Στόχος μου να γράψω στα μαθήματα πάνω από 18 . Δεν διαπραγματευόμουν με τον εαυτό μου για τίποτε λιγότερο. Διεκδίκησα το καλύτερο για τον εαυτό μου και το πέτυχα. Με επιμονή, υπομονή, ψυχραιμία και αυτοκυριαρχία. Μάλιστα σε κάποια μαθήματα ενώ είχα τελειώσει από νωρίς, εξάντλησα όλο το χρόνο».

Για το τέλος η όμορφη Κρητικόπουλα που μένει στο χωριό Πολυθέα του δήμου Μινώα Πεδιάδος, αριστούχος πλέον, δίνει τις δικές της συμβουλές στους μαθητές που είτε δεν κατάφεραν να πιάσουν το στόχο τους, είτε θα μπουν από Σεπτέμβριο στα.. βαθιά νερά των πανελλαδικών εξετάσεων

«Θέλω να τους πω να μην το βάλουν κάτω όσοι δεν κατάφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Να δείξουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τον εαυτό τους και οι κόποι τους θα ανταμειφθούν. Ενώ για όσους μαθητές που μπαίνουν τώρα σε τροχιά πανελληνίων, να οπλιστούν με υπομονή, επιμονή, ψυχραιμία αυτοκυριαρχία και το πιο σημαντικό να μάθουν να διαχειρίζονται την γνώση είτε στο διάστημα της προετοιμασίας, είτε την ώρα που θα καθίσουν στα θρανία για να διαγωνιστούν».

Και από την συζήτηση με την Φρόσω δεν θα μπορούσε να λείπει το «ευχαριστώ» της ίδιας προς την οικογένεια της. Συγκινημένη αναφέρεται στους γονείς της, στην σημαντική παρουσία τους στο διάστημα της πολυετούς και σκληρής προετοιμασίας, πάντα όπως λέει δίπλα της ,χωρίς άγχος αλλά έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην κόρη τους και στο γεγονός ότι οι κόποι της θα ανταμείβονται.

Να σημειώσουμε ότι η Φρόσω είναι μεταξύ των πρώτων και στην Κρήτη αλλά και πανελλαδικά. Να υπενθυμίσουμε ότι η Στεφανία Χόνδρου από το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου έπιασε 19.538 μόρια ενώ η Ειρήνη Μακράκη από το 8ο ΓΕΛ συγκέντρωση 19260 μόρια.

Το neakriti.gr εύχεται συγχαρητήρια στη Φρόσω και σε όλους τους μαθητές που κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News