Φονικό - Άνω Μέρος: «Τον σκότωσα για να προστατευτώ» - Έσβησε σε 1 λεπτό ο 63χρονος

Κρήτη
Φονικό - Άνω Μέρος: «Τον σκότωσα για να προστατευτώ» - Έσβησε σε 1 λεπτό ο 63χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες πτυχές στο έγκλημα που συγκλονίζει την Κρήτη από το μεσημέρι της Κυριακής. Ενώ ο 24χρονος που ως γνωστόν έχει συλληφθεί καθώς φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα έναν 63χρονο συντοπίτη του, στο Άνω Μέρος, Αμαρίου, στο Ρέθύμνο, ομολόγησε τον φόνο, φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι σκότωσε τον 63χρονο για να προστατεύσει τη ζωή του.Εξάλλου, χθες το απόγευμα παραδόθηκε στις Αρχές και ο 25χρονος αδερφός του 24χρονου, ο οποίος, ωστόσο, αρνείται ότι έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή στο αιματηρό συμβάν.

Μετά την παράδοση του 25χρονου στην Αστυνομία, ο ίδιος και ο αδερφός του οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρη πηγή, ο 24χρονος ομολόγησε ότι ήταν το άτομο που πυροβόλησε τον 63χρονο. Ωστόσο, ο νεαρός φέρεται να ισχυρίζεται ότι προηγήθηκε συμπλοκή, με αποτέλεσμα ο ίδιος να πυροβολήσει εναντίον του 63χρονου προκειμένου να σώσει τη ζωή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 24χρονος υποστήριξε χθες ενώπιον των Αρχών ότι πυροβόλησε ευρισκόμενος σε άμυνα, καθώς το θύμα τον απείλησε οπλίζοντας καραμπίνα. Από την πλευρά του, ο 25χρονος, ο οποίος παραδόθηκε χθες στην Αστυνομία, υποστηρίζει ότι όταν έφτασε στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 63χρονος άνδρας όλα είχαν ήδη τελειώσει. Αρνήθηκε, δηλαδή, ότι είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό.

Εντούτοις, ο εισαγγελέας τούς άσκησε βαριές ποινικές διώξεις. Συγκεκριμένα, στον 24χρονο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας (σ.σ. σε βάρος του 24χρονου αλλοδαπού εργάτη). Εξάλλου, στον 25χρονο κατηγορούμενο ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή συνέργεια.

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τα αδέλφια 

Τα δύο αδέλφια ζήτησαν, εν συνεχεία, προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν για όσα τους αποδίδονται ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου. Το αίτημά τους έγινε δεκτό και αμφότεροι οι νεαροί θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον των δικαστικών Αρχών, για να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής: “Έσβησε” μέσα σ’ ένα λεπτό ο 63χρονος

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργήθηκε στη σορό του άτυχου 63χρονου, ο εκλιπών βλήθηκε με συνολικά τρεις σφαίρες. Το θύμα πυροβολήθηκε, εξάλλου, από κοντινή απόσταση, ενώ μία από τις σφαίρες που δέχτηκε φαίνεται ότι διαπέρασε το κορμί του, τραυματίζοντας στη συνέχεια τον 24χρονο συνεπιβάτη του. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης που διενήργησε τη νεκροτομή, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο 63χρονος εξέπνευσε μέσα σε διάστημα το πολύ ενός λεπτού από τη στιγμή που πυροβολήθηκε.

«Έχει βληθεί από τρεις σφαίρες: δύο στο θώρακα και μία στην περιοχή της κεφαλής. Ο θάνατος ήταν σχεδόν ακαριαίος, διότι υπέστη (σ.σ. το θύμα) και κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Το πολύ μισό με ένα λεπτό διήρκεσε η επιβίωση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Μπάμπη Μαρκάκη, ο 63χρονος ήταν νεκρός όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο. «Μια συμπλοκή, που απ’ ό,τι φαίνεται διαδραματίστηκε στο Άνω Μέρος Αμαρίου, όπου πυροβολήθηκε ένας 63χρονος ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο νεκρός, μετά από πολλαπλά χτυπήματα με βλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάκης.

«Βράζει» το Άνω Μέρος στο Αμάρι

Στο μεταξύ, η ατμόσφαιρα στο Άνω Μέρος Αμαρίου, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου σημειώθηκε το φονικό, “μυρίζει μπαρούτι”. Χθες, φίλοι και συγγενείς του 63χρονου θύματος αποχαιρέτησαν για στερνή φορά τον αγαπημένο τους άνθρωπο, συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία. Συγκεκριμένα, η ταφή του 63χρονου άνδρα τελέστηκε υπό το “άγρυπνο” βλέμμα των αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονται σε “συναγερμό” από προχθές το μεσημέρι, οπότε και έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, ούτως ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενα σκηνικά έντασης μεταξύ συγγενών του νεκρού και των δύο αδερφών που φέρονται να βρίσκονται πίσω από το αιματηρό συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νεαρό αλλοδαπό εργάτη - που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου - ο οποίος επέβαινε μαζί με τον 63χρονο στο αυτοκίνητο του τελευταίου την ώρα που πυροβολήθηκε θανάσιμα, υπήρξε ενέδρα με δύο αυτοκίνητα να κλείνουν τον δρόμο στο όχημα που οδηγούσε το θύμα. Τότε ένα άτομο πλησίασε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 63χρονος και τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν. «Συνελήφθη χθες (σ.σ. προχθές) (1/7/2018) το απόγευμα, σε περιοχή του δήμου Αμαρίου, 24χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, που διαπράχθηκε σε βάρος 63χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (σ.σ. προχθές) το μεσημέρι, ο 24χρονος ένεκα προσωπικών διαφορών πυροβόλησε με πιστόλι σε βάρος του 63χρονου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνου συνελήφθη ο 24χρονος, ενώ αναζητείται ακόμα ένας ημεδαπός ηλικίας 25 ετών, ο οποίος εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση (σ.σ. η ανακοίνωση εκδόθηκε πριν την παράδοση του 25χρονου).

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου», αναφέρει αυτούσια η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Όλα δείχνουν “βεντέτα”;

Υπενθυμίζεται ότι μετά το προχθεσινό συμβάν έχουν “φουντώσει” τα σενάρια που θέλουν το κίνητρο για τη δολοφονία του 63χρονου άνδρα να εντοπίζεται σε βεντέτα μεταξύ των οικογενειών του θύματος και των φερόμενων δραστών: Το πρωί της 21ης Αυγούστου του 2008, σε περιοχή μεταξύ Σπηλίου και Γερακαρίου, στην ενδοχώρα του νομού Ρεθύμνου, έλαβε χώρα φονική συμπλοκή: Έξι άτομα από δύο οικογένειες (τρία από κάθε πλευρά) συνεπλάκησαν για κτηματικές διαφορές, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να χάσει τη ζωή του. Πρόκειται για έναν 65χρονο άνδρα, παππού των ανήλικων - τότε - φερόμενων δραστών του προχθεσινού εγκλήματος. Σημειώνεται ότι στη συμπλοκή συμμετείχε - όπως είχε γίνει τότε γνωστό - και ο 63χρονος, ο οποίος δολοφονήθηκε προχθές το μεσημέρι.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα δήλωσε τόσο ο κ. Παπαδομανωλάκης, όσο και ο κ. Μαρκάκης, ο 24χρονος αλλοδαπός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. «Εξέτασα και έναν άνθρωπο που βρίσκεται εν ζωή. Τραυματίστηκε όχι σοβαρά απ’ ό,τι δείχνουν μέχρι στιγμής οι εξετάσεις. Ήταν συνεπιβάτης και μάλιστα φαίνεται ότι το βλήμα που τον τραυμάτισε προέρχεται από ένα βλήμα που προκάλεσε διαμπερές τραύμα στο νεκρό άνθρωπο. Δε χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα για να αφαιρεθεί αυτό το βλήμα. Σήμερα (σ.σ. χθες) η κατάστασή του είναι αρκετά καλή», επισήμανε ο κ. Μαρκάκης, συμπληρώνοντας ότι ο νεαρός εργάτης νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News