Πλαστά έγγραφα «ξεφυτρώνουν» στους ελέγχους που γίνονται στα αεροδρόμια

Κρήτη
Πλαστά έγγραφα «ξεφυτρώνουν» στους ελέγχους που γίνονται στα αεροδρόμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε σταματούν να κάνουν ρεκόρ συλλήψεων οι αστυνομικοί στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων, συλλήψεις –κατά κύριο λόγο αλλοδαπών- που κατηγορούνται για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 25 έως το Σάββατο 30 Ιουνίου συνελήφθησαν συνολικά 32 αλλοδαποί στο Κρατικό Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», αλλά και στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης». Ο λόγος για 22 άντρες και 9 γυναίκες ηλικίας 19 έως 52 ετών, καθώς και ένας ανήλικος οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αυτό το διάστημα από τους αστυνομικούς των αεροδρομίων, οι 32 αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Ελβετίας, Ιαπωνίας, Ονδούρας, Ρωσίας και Σουηδίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία και Ελβετία.

Τα έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν εις βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα 25.06.2018 έως και την 30.06.2018 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και στο Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», συνολικά τριάντα (32) αλλοδαποί και συγκεκριμένα 22 άνδρες και 9 γυναίκες ηλικίας από 19 έως 52 ετών και ένας ανήλικος, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων Ηρακλείου και Χανίων, οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Ελβετίας, Ιαπωνίας, Ονδούρας, Ρωσίας και Σουηδίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία και Ελβετία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News