Έσβησε η 7χρονη που ενεπλάκη σε τροχαίο - Χαρίζει ζωή μέσα από το θάνατο της

Κρήτη
Έσβησε η 7χρονη που ενεπλάκη σε τροχαίο - Χαρίζει ζωή μέσα από το θάνατο της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την... γειτονιά των αγγέλων έφυγε τελικά το 7χρονο κορίτσι που πριν από 10 μέρες είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε τροχαίο και ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητο της οικογένειας της, στο Καστέλι της Μεσαράς.

Η Ελευθερία που έδωσε μία μεγάλη μάχη, έχοντας όλο αυτό το διάστημα τους δικούς της στο πλευρό της και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κυρίως στην Μονάδα Παίδων, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα της βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της, συγγενείς, φίλους και όλους όσοι ήξεραν το γλυκό και χαμογελαστό κορίτσι.

Κλίμα πένθους επικρατεί στο ΠΑΓΝΗ εκεί όπου άφησε την τελευταία της πνοή η 7χρονη, αλλά  την ίδια ώρα το κορίτσι μέσα από το θάνατο του, έρχεται να δώσει "ζωή".

Και αυτό γιατί με μία γενναία και αξιέπαινη απόφαση οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, δίνοντας έτσι ελπίδα σε άλλους ανθρώπους, η ζωή των οποίων κρέμεται από μία κλωστή. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι άνθρωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για την δωρεά των οργάνων, ενώ υπάρχει συνεχής συντονισμός μεταξύ ΕΟΜ και ομάδων γιατρών από την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία εκεί όπου θα φθάσουν τα όργανα της μικρής.

Τελικά όπως έγινε γνωστό, η καρδιά "έφυγε" για νοσηλευτικό ιδρυμα της Ουγγαρίας, το ήπαρ και τα νεφρά για  Ιταλία και οι κερατοειδείς σε νοσοκομείο της Ελλάδας.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκοταν από το βράδυ της Παρασκευής το ΕΚΑΒ, με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Ηρακλείου κ. Μάγδα Ζεάκη να έχει αναλάβει εξ αρχής τον συντονισμό της μεταφοράς των οργάνων από το ΠΑΓΝΗ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, με την όλη επιχείρηση να ξεκινάει λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου και να διαρκεί αρκετές ώρες.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που βγαίνει είναι ουσιαστικό. Το 7χρονο κορίτσι έφυγε αλλά προσέφερε μέσα από το θάνατο του το υπέρτατο δώρο, αυτό της ζωής.

Την Ελευθερία θα αποχαιρετήσουν, όλοι αύριο το μεσημέρι στις 12, στο ναό της Παναγίας στο χωριό Πανασός του Δήμου Γόρτυνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News