Κρήτη

Χαρά και λύπη με την ανακοίνωση των Βαθμολογιών

Τέλος στην αγωνία με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Για άλλους χαρά και για άλλους λύπη «έκρυβε» η ανακοίνωση των βαθμολογιών και στην Κρήτη.

Οι υποψήφιοι έσπευσαν στα σχολεία για αν δουν από κοντά αν ανταμείφθηκαν οι κόποι και η σκληρή μελέτη τόσων ετών.

Πολλοί χαμογέλασαν βλέποντας τις βαθμολογίες τους καθώς υπολογίζουν ότι τους διασφαλίζουν το «χρυσό» εισιτήριο για μια θέση ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο ενώ άλλοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, αλλα δεν το «βάζουν κάτω».

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Παράλληλα οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουλίου. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Πατήστε (ΕΔΩ) για να μεταβείτε στη σελίδα για τον αυτόματο τρόπο υπολογισμού των μορίων από το υπουργείο Παιδείας.

Η πρώτη εκτίμηση για τις βαθμoλoγίες.


Ο κ. Καζαντζάκης Μανόλης, διευθυντής του φροντιστήριου «Ορόσημο», ανέφερε στο neakriti.gr : Όπως φάνηκε στα σημερινά αποτελέσματα, στα μαθήματα της Θετικής κατεύθυνσης , μαθηματικά , φυσική, χημεία και βιολογία, καθώς επίσης στην ιστορία των ανθρωπιστικών σπουδών και στα μαθηματικά οικονομικού τομέα , οι επιδόσεις των μαθητών ήταν χαμηλότερες και σε μερικές περιπτώσεις αρκετά χαμηλότερες από τις περυσινές με αποτέλεσμα να αναμένεται μια πτώση των βάσεων σε ένα μεγάλο αριθμό σχολών η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη στις σχολές του δεύτερου και τέταρτου επιστημονικού πεδίου.

Από την πλευρά του ο κ. Μαυράκης, διευθυντής των φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» στο Ηράκλειο, υποστήριξε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Αναμένεται πτώση στο δεύτερο και τέταρτο επιστημονικό πεδίο και μικρές μετακινήσεις στο πρώτο και τρίτο επιστημονικό πεδίο ανάλογα με τις προτιμήσεις των υποψηφίων όπως αυτές θα αποτυπωθούν στα μηχανογραφικά».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια