Κρήτη

64 εκκλησίες στην Κρήτη είχαν βάλει στο... μάτι

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν δύο ληστές. Δεν είχαν αφήσει εκκλησία στην Κρήτη που να μην «χτυπήσουν».

Ούτε μία ούτε δύο αλλά 64 εκκλησίες είχαν «χτυπήσει» θρασύτατοι ληστές σε ολόκληρη την Κρήτη.

Ακόμα 28 κλοπές – διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς που διαπράχθηκαν από έναν 33χρονο και έναν 36χρονο ελληνικής καταγωγής, κατάφερε να εξιχνιάσει η Αστυνομία και ήρθαν να προστεθούν στις 36 ακόμα κλοπές που είχαν εξιχνιαστεί πριν από λίγες εβδομάδες.

Πρόκειται για τα ίδια άτομα που είχαν διαπράξει και τις προηγούμενες 36 κλοπές, ξανά σε ιερούς χώρους, καταφέρνοντας να αποσπάσουν αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Όσον αφορά όμως στις συγκεκριμένες κλοπές, οι δύο άντρες το διάστημα από 14 Μαρτίου έως 13 Ιουνίου μπήκαν σε 28 Ιερούς Ναούς σε περιοχές των Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, από τη συνολική τους δράση αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, εκκλησιαστικά είδη (τάματα και λοιπά χρυσά αντικείμενα) η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, καθώς και η συνεχιζόμενη διερεύνηση των υποθέσεων έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και του Αστυνομικού Τμήματος Χώρας Σφακίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Σε συνέχεια του από 20.06.2018 Δελτίου Τύπου μας που αφορά την εξιχνίαση τριάντα έξι (36) υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς των Νομών Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου, συμπληρωματικά εξιχνιάστηκαν ακόμα είκοσι οχτώ (28) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε Ιερούς Ναούς των Νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, καθώς και η συνεχιζόμενη συνδυαστική και αναλυτική διερεύνηση υποθέσεων με κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και του Αστυνομικού Τμήματος Χώρας Σφακίων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση ακόμα είκοσι οκτώ (28) υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές των Νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Για το σύνολο των υποθέσεις αυτών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 33 και 36 ετών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι ο 33χρονος με τον 36χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.03.2018 έως και την 13.06.2018, είχαν διαπράξει ακόμα είκοσι οκτώ (28) κλοπές - διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές των Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, από τη συνολική τους δράση αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, εκκλησιαστικά είδη (τάματα και λοιπά χρυσά αντικείμενα) η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.».

Σχόλια