default-image

Απίστευτη καταγγελία: Aστυνομικοί έδειραν, έγδυσαν και εξευτέλισαν 18χρονους

Κρήτη
Απίστευτη καταγγελία: Aστυνομικοί έδειραν, έγδυσαν και εξευτέλισαν 18χρονους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τους 18χρονους, αστυνομικοί χτυπώντας τους, τους φόρεσαν χειροπέδες, ενώ στο αστυνομικό τμήμα δε δίστασαν ακόμη και να τους… γδύσουν

Μια απίστευτη ταλαιπωρία και βιαιότητα - όπως περιγράφουν - έζησαν στα χέρια τριών αστυνομικών δύο 18χρονοι από το Ηράκλειο, που το Σάββατο το απόγευμα επισκέφτηκαν τα Μάταλα και αντί να διασκεδάσουν και να χαρούν μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις οποίες συμμετείχαν, εκείνοι βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μοιρών δαρμένοι και δεμένοι πισθάγκωνα με χειροπέδες.

Απίστευτη βαρβαρότητα

Τα δύο αγόρια λίγα λεπτά αφού είχαν αποχαιρετίσει τον πατέρα του ενός που τους μετέφερε στα Μάταλα, αντιλήφθηκαν τρεις άνδρες με αθλητική εμφάνιση να τους πλησιάζουν. Η εμφάνισή τους θύμιζε τουρίστες και η συμπεριφορά τους, μάλλον, άτομα που κινούνταν με σκοπό να τους κλέψουν. Οι άνδρες ζήτησαν επιτακτικά από τους 18χρονους να ανοίξουν τις τσάντες τους και τα παιδιά προσπαθώντας να προστατευτούν ζήτησαν το λόγο. Η στάση των αστυνομικών, όπως εξηγούν και στη μήνυση που κατατέθηκε, μόνο στάση αστυνομικών δεν θύμιζε αφού πριν καλά - καλά τα παιδιά προλάβουν να αντιδράσουν, δέχθηκαν χτυπήματα, φωνάζοντας βοήθεια στην περίπτωση που κάποιος αστυνομικός βρισκόταν στο σημείο.

Οι τρεις άνδρες φόρεσαν πισθάγκωνα χειροπέδες στους 18χρονους για απείθεια και αντίσταση κατά της Αρχής και τα αγόρια μόνο όταν τους οδήγησαν στο αυτοκίνητο της αστυνομίας για να τους μεταφέρουν άρχισαν να αντιλαμβάνονται τι είχε συμβεί, χωρίς όμως οι ίδιοι να μπορούν στην ουσία να καταλάβουν την βίαιη επίθεση που είχαν δεχθεί και συνεχιζόταν με χτυπήματα στο κεφάλι και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους, όπως λέει οργισμένη η μητέρα του ενός αγοριού που ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ.

Δε δίστασαν ακόμη και να τους γδύσουν

Βέβαια, στο αστυνομικό τμήμα Μοιρών, τους δύο νεαρούς τους περίμενε… συνέχεια καθώς, όπως τονίζει ο συνήγορός τους Γιώργος Μερκουλίδης, τους έγδυσαν και συνέχισαν την επίθεση πάνω τους, ενώ εμφανώς κακοποιημένοι, με σημάδια πάνω στο σώμα τους, που επιβεβαίωσε και ιατροδικαστική έκθεση, τέσσερις ώρες μετά την πρωτοφανή περιπέτειά τους και δίχως να βρεθεί οτιδήποτε ύποπτο στην κατοχή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι και ενημέρωσαν τις οικογένειές τους τι είχε συμβεί.

Κατεπείγουσα διερεύνηση διέταξε η Εισαγγελία

Για απρόκλητη και απαράδεκτη συμπεριφορά έκαναν λόγο οι γονείς των παιδιών που ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι άνθρωποι που επέδειξαν συμπεριφορά όχι αστυνομικού σε δύο νέους τους οποίους αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες.

Ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ προκαταρκτική διετάχθη και από την τοπική ηγεσία της αστυνομίας. Μηνύσεις από τους νεαρούς ασκήθηκε κατά του αστυνομικού στο αστυνομικό τμήμα Μοιρών που οδηγήθηκαν και των τριών αστυνομικών που πάντως σύμφωνα με την αστυνομία ουδέποτε χτύπησαν τους 18χρονους, λέγοντας ότι τα σημάδια που φέρουν ήταν επειδή έπεσαν και χτύπησαν αν και όπως υποστηρίζουν οι οικογένειες των νεαρών τα σημάδια και τα σημεία στα οποία βρίσκονται, κάθε άλλο παρά πτώση δείχνουν.

Οι νεαροί σήμερα έδωσαν κατάθεση στην πταισματοδίκη, ενώ οι οικογένειές τους ζητούν να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι που προκάλεσαν τέτοιο σοκ σε δύο παιδιά που όπως εξηγούν δεν προκάλεσαν, δεν επέδειξαν παραβατική συμπεριφορά και αντιμετωπίστηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα για την οποία αναμένεται απάντηση από την Ελληνική Αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News