Επιστρέφει το καλοκαίρι! Πότε φτιάχνει ο καιρός στην Κρήτη

Κρήτη
Επιστρέφει το καλοκαίρι! Πότε φτιάχνει ο καιρός στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φθινοπωρινό ήταν το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τα μετεωρολογικά φαινόμενα «Μίνωας» και «Νεφέλη» έπληξαν με βροχές και καταιγίδες όλη τη χώρα. Ο «Μίνωας» έκανε αισθητή την παρουσία του στο νησί μας με καταρρακτώδεις βροχές και κεραυνούς να δημιουργούν προβλήματα τόσο στις καλλιέργειες όσο και γενικότερα.

Η «Νεφέλη», αν και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ηπειρωτική χώρα, πέρασε σχεδόν ανεπαίσθητα από το νησί μας.

Ωστόσο το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού φαίνεται να αποχωρεί σιγά – σιγά και να δίνει τη θέση του στο πολυπόθητο καλοκαίρι με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι αρχικά βοριάδες και στη συνέχεια δυτικοί κρατούν προς το παρόν τη θερμοκρασία κάτω ή γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου. Όμως από την επόμενη εβδομάδα οι άνεμοι εξασθενούν με αποτέλεσμα η θερμοκρασίες να θυμίζουν καλοκαίρι.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου εμφανίστηκαν νεφώσεις, πιο περιορισμένες όμως, με εξαίρεση τις δυτικές περιοχές του νησιού, με μικρές πιθανότητες για εκδήλωση τοπικών παροδικών φαινομένων.

Οι άνεμοι στράφηκαν από δυτικές διευθύνσεις, ενισχύθηκαν αρχικά από τα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού στα 4 έως και 5 μποφόρ, και σταδιακά θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Η θερμοκρασία δε σημείωσε αξιόλογη μεταβολή.

Από την Πέμπτη 28 Ιουνίου αναμένεται να αποκατασταθεί ένας καλύτερος και περισσότερο καλοκαιρινός καιρός, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Οι άνεμοι όμως θα διατηρηθούν από δυτικές διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Καλύτερος ακόμη αναμένεται να είναι ο καιρός για την Παρασκευή 29 Ιουνίου, με μια τάση για μικρή έστω εξασθένηση των δυτικών ανέμων και τη θερμοκρασία να αρχίσει να σημειώνει λίγο υψηλότερες τιμές.

Παρόμοιο σκηνικό του καιρού με ισχυρούς ανέμους αναμένεται να έχουμε και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας όμως οι άνεμοι υποχωρούν αισθητά και η θερμοκρασία στην Κρήτη θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο, περίπου στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Τα στοιχεία της εξέλιξης του καιρού “έδωσε” στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News