Κρητικός ήταν ο φαντάρος που σκοτώθηκε στη Ρω

Κρήτη
Κρητικός ήταν ο φαντάρος που σκοτώθηκε στη Ρω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγωγή από το Ηράκλειο είχε ο στρατιώτης, Ε.Τ,  ο οποίος σκοτώθηκε φυλώντας σκοπιά στη Ρω, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο στρατιώτης είχε παρουσιαστεί στη Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, και ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω, περίπου στις 08:40, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με τον ατομικό του οπλισμό.

Ο άτυχος άνδρας ήταν 22 ετών ενώ ήδη αναχώρησαν από το Ηράκλειο οι δικοί του άνθρωποι που ενημερώθηκαν για την τραγωδία που έπληξε την οικογένεια τους.  Η είδηση του δραματικου περιστατικού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία,τόσο στο οικογενειακό όσο και φιλικό του περιβάλλον. 

Ελικόπτερο Σινούκ εντός της ημέρας, έφθασε στο νησί της Ρω για να παραλάβει τη σορό μεταφέροντας τηστη Ρόδο, για νεκροψία - νεκροτομή. 

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι τη στιγμή του πυροβολισμού, υπήρχε και άλλος στρατιώτης  μαζί με τον 22χρονο ο οποίος έγινε αυτόπτης μάρτυρας του δραματικού αυτού περιστατικού. 

Όλοι στο νησί της Ρω είναι συγκλονισμένοι ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες από τους κατοίκους, η γεωμορφία του νησιού είναι τέτοια που άθελα τους , κάποιοι έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

"Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω, και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται και θα υπάρχει συνέχεια ενημέρωσης".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News