Κρήτη

Κατεβάστε τις γαλότσες – Η «Νεφέλη» ήρθε στην Κρήτη – Πού έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Επέστρεψαν οι βροχές στην Κρήτη, αφού μπορεί να έφυγε ο “Μίνωας”, αλλά ήρθε η “Νεφέλη”... Έτσι, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι για το νησί μας η συννεφιά, οι ενισχυμένοι άνεμοι, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχοπτώσεις που κατά τόπους είναι έντονες.

Αναλυτικότερα, να αναφέρουμε ότι την Τρίτη 26 Ιουνίου, πρώτη μέρα για τη “Νεφέλη”, σημειώθηκαν βροχές σε περιοχές του δήμου Γόρτυνας, όπως και σε χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδας, καθώς και στη Μεσαρά.

Η πόλη του Ρεθύμνου έζησε φαινόμενα καταρρακτωδών βροχών, ενώ βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στην Ιεράπετρα.

Μάλιστα, οι βροχές συνδυάστηκαν με ισχυρούς ανέμους, αλλά χωρίς να αναφερθούν προβλήματα. Ωστόσο, την Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τα φαινόμενα αυτά θα είναι εντονότερα και φυσικά θα πρέπει ο κόσμος να είναι προσεκτικός.

Τα χιλιοστά της βροχής

Σε ό,τι αφορά τα χιλιοστά της βροχής σε διάφορες περιοχές της Κρήτης κατά τις τελευταίες 7 μέρες, αυτά έχουν δοθεί από τους Βροχομετρικούς Σταθμούς ως εξής: Στο νομό Χανίων έχουμε στο Ασκύφου 29,8, στο Έλος 31,6 και στα Σφακιά 32,4.

Στο νομό Ρεθύμνου, στην Καλλιθέα καταγράφηκαν 34,8 χιλιοστά, ενώ στο νομό Ηρακλείου είχαμε στον Άγιο Μύρωνα 66,6, στη Γέργερη 37,6, στην Επισκοπή 44,2 και στο Μεταξοχώρι 66,8 χιλιοστά.

Ρεκόρ βροχοπτώσεων σε 7 ημέρες

 

Αγ. Βαρβάρα: 98,2mm

 

Μεσοχωριό: 96,2mm

 

Σταυράκια: 82,8mm

 

Πυράθι: 75,8mm

 

Ηράκλειο: 72,2mm

 

Αγ. Μύρωνας: 66,6mm

 

Καλλιθέα (Ρεθύμνου): 34,8mm

 

Σαμαριά: 32,4mm

 

Έλος: 31,6mm

 

Ασκύφου:  29,8mm

 

Σχόλια