Κρήτη

Πέφτει καταρρακτώδης βροχή στην Κρήτη κι ας είναι καλοκαίρι!

Δείτε το video με τη βροχή κοντά στο Αρκαλοχώρι.

Μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει ο καιρός στην Κρήτη, αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα.

Η βροχή δεν ήρθε το χειμώνα για να βοηθήσει και τους παραγωγούς, ήρθε όμως τέλη Ιουνίου κάνοντας τους πολίτες και δη τους Κρητικούς να αφήνουν στην άκρη τα πέδιλα και να φορούν κλειστά παπούτσια μην τυχόν και βραχούν.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω video που έχει τραβηχτεί στο δρόμο προς Αρκαλοχώρι, η βροχή πέφτει καταρρακτωδώς και οι υαλοκαθαριστήρες έχουν πάρει «φωτιά». Οι ομπρέλες έχουν εμφανιστεί ξανά και οι αγρότες ελπίζουν σε κάτι καλό… κάτι καλό που θα φέρει στην παραγωγή τους η βροχόπτωση.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ομάδας Μύρων Χιλετζάκης στον 98,4 «αμπελοκαλλιέργειες και Υπαίθρια Κηπευτικά από τη Σητεία μέχρι την Κουντούρα στα Χανιά, έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας των καιρικών συνθηκών»

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr, στη μία το μεσημέρι βρέχει σε πολλές περιοχές της Κρήτης. Κάποιες απ’ αυτές είναι η πόλη του Ρεθύμνου, το Σπήλι, η Γόρτυνα Ηρακλείου, οι Ποταμιές Ρεθύμνου και το χωριό Πετροκεφάλι.

Φαίνεται πάντως ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις «έπεσαν» μέσα και στο… κατακαλόκαιρο ο καιρός θυμίζει φθινόπωρο!

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των καιρικών συνθηκών, ανακοινώθηκε ότι ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστός σήμερα, Τρίτη. Αν οι καιρικές συνθήκες ομαλοποιηθούν και κριθεί ότι δεν έχουν γίνει ζημιές ο Δρυμός θα ανοίξει την Τετάρτη 27-06.

Μπείτε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικές προβλέψεις για τον καιρό.

Δείτε το video:

 

Σχόλια