«Φθινόπωρο» στην Κρήτη - Έκλεισε το φαράγγι της Σαμαριάς

Κρήτη
«Φθινόπωρο» στην Κρήτη - Έκλεισε το φαράγγι της Σαμαριάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό φθινοπωρινό θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί το σημερινό για το νησί μας. Νέα κακοκαιρία ξεκινάει για τη χώρα μας, με την Κρήτη να επηρεάζεται από σήμερα Τρίτη, ενώ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, από μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται να αποκατασταθεί ένας καλύτερος και περισσότερο καλοκαιρινός καιρός, όπου η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό «κλειστός λόγω επικείμενων έντονων καιρικών φαινόμενων θα παραμείνει σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς. Αν οι καιρικές συνθήκες ομαλοποιηθούν και κριθεί ότι δεν έχουν γίνει ζημιές ο Δρυμός θα ανοίξει την Τετάρτη 27-06-2018», ,αναφέρεται στην ανακοίνωση από την Διεύθυνση Δασών.

«Αμπελοκαλλιέργειες και Υπαίθρια Κηπευτικά από τη Σητεία μέχρι την Κουντούρα στα Χανιά, έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας των καιρικών συνθηκών» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ομάδας Μύρων Χιλετζάκης στον 98,4.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κακοκαιρία τόσο έντονη όσο την προηγούμενη για τη χώρα μας, ούτε θα είναι για το νησί μας τόσο αισθητή όσο ήταν η προηγούμενη κακοκαιρία, που ως γνωστόν άφησε πίσω της και προβλήματα σε καλλιέργειες αμπελιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, το νησί μας βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα αυτής της διαταραχής και ως εκ τούτου θα εμφανίσει δείγματα αυτής της αστάθειας, τα οποία θα εκδηλωθούν ως επί το πλείστον με την εμφάνιση νεφώσεων, πρόσκαιρα αυξημένων, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν και τοπικές βροχές, με μικρή πιθανότητα για εμφάνιση κάποιας μεμονωμένης καταιγίδας στα ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Η αστάθεια αυτή αναμένεται να γίνει αισθητή σήμερα Τρίτη, ενώ από αύριο Τετάρτη θα υποχωρήσει, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τα φαινόμενα σε πιο τοπικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Τρίτη αναμένεται καιρός με νεφώσεις αλλά με τις πιθανότητες για τοπικές βροχές να είναι περισσότερες σε αρκετές περιοχές του νησιού, ιδιαίτερα στα ορεινά και νότια τμήματα, όπου πιθανά τα φαινόμενα να εμφανίσουν πρόσκαιρη ένταση. Τα φαινόμενα όμως θα περιοριστούν και πάλι από τις βραδινές ώρες, αποκαθιστώντας καλό καιρό.

Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με πρόσκαιρη ένταση στα 5 έως και 6 μποφόρ στις δυτικές περιοχές των Χανίων, στις βόρειες περιοχές του Ρεθύμνου και στις ανατολικές περιοχές του ν. Λασιθίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι με μικρότερες εντάσεις. Στα νότια τμήματα θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις στα 2 με 3 και τοπικά έως και τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, με την ελάχιστη να κυμαίνεται κοντά στους 20οC (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι πολύ χαμηλότερη) και τη μέγιστη περίπου στους 26 με 27οC.

Και για αύριο Τετάρτη αναμένεται να εμφανιστούν νεφώσεις, πιο περιορισμένες όμως, με εξαίρεση τις δυτικές περιοχές του νησιού, με μικρές πλέον τις πιθανότητες για εκδήλωση κάποιων τοπικών παροδικών φαινομένων προς τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις, θα ενισχυθούν αρχικά από τα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού στα 4 έως και 5 μποφόρ και σταδιακά θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Από μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται να αποκατασταθεί ένας καλύτερος και περισσότερο καλοκαιρινός καιρός, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Οι άνεμοι όμως θα διατηρηθούν από δυτικές διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Καλύτερος ακόμη αναμένεται να είναι ο καιρός για την Παρασκευή, με μια τάση για μικρή έστω εξασθένηση των δυτικών ανέμων και τη θερμοκρασία να αρχίσει να σημειώνει λίγο υψηλότερες τιμές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News