default-image

Το ΙΤΕ σε ρόλο «κλειδί» για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Κρήτη
Το ΙΤΕ σε ρόλο «κλειδί» για την καταπολέμηση των κουνουπιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από αέρος ενόχληση αλλά και απειλή για την δημόσια υγεία, εν μέσω θέρους τα κουνούπια.

Με τους ίδιους τους πολίτες να εκφράζουν την αγανάκτηση και τον προβληματισμό τους για την ενοχλητική εμφάνιση τους που επιτείνεται και λόγω της πρόωρης ζέστης, η Περιφέρεια επιχειρεί να βάλει τέλος στο μέτρο του εφικτού, μέσα από ένα ολοκληρωμένο έργο καταπολέμησης των κουνουπιών στο νησί, βάσει διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Με νέα σημεία παρέμβασης και με τα πλέον σύγχρονα μέσα, η προσπάθεια βασίζεται στις τελευταίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις με πρώτο και κύριο λόγο την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και με την σφραγίδα εγγύησης του ΙΤΕ Κρήτης.

Πώς το κορυφαίο επιστημονικό ίδρυμα αναλαμβάνει δράση επιτηρητή του φιλόδοξου προγράμματος και ταυτοχρόνως συλλέγει δείγματα και στοιχεία με σκοπό την διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων;

Όλα τα δεδομένα στο επίκεντρο την ώρα που η επανάκαμψη ασθενειών που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών αυξάνονται και προβληματίζουν. Τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε ζώα και σε ένα άνθρωπο… Τα κρούσματα εισαγόμενης ελονοσίας και στο νησί. Οι κίνδυνοι, οι απειλές και πως ο ίδιος ο πολίτης μπορεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας περιορίζοντας το φόβο μετάδοσης και διασποράς ασθενειών από τσιμπήματα που τελικά αποδεικνύονται όχι και τόσο αθώα.

Κοντά μας:

Νίκος Καμπάνης, Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Κρήτης

Μανώλης Λουμπούνης, Γιατρός – Επόπτης Δημόσιας Υγείας

Απόψε «πέφτει» η αυλαία για το “Direct”! Στις 23:00 με τη Στέλλα Τερζάκη.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News