Κρήτη

Και ο... Νοέμβριος του καλοκαιριού καλά κρατεί με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός στο νησί μας για τις επόμενες ημέρες, λόγω μιας διαταραχής που διέρχεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα, επηρεάζοντας ήδη ολόκληρη τη χώρα.  Οι αυξημένες νεφώσεις θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της αστάθειας, ενώ αναμένεται να σημειωθούν και τοπικές βροχές με πολύ μικρή όμως και την πιθανότητα εκδήλωσης κάποιας τοπικής καταιγίδας πιθανά για σήμερα και την Τρίτη.

Σταδιακά καλύτερος θα είναι ο καιρός απο την Τετάρτη αλλά ακολουθούν ενισχυμένοι Δυτικοί άνεμοι που απαιτούν μία ιδιαίτερη προσοχή.

Σε επίπέδο χώρας, σύμφωνα με το meteo, αναμένεται κακοκαιρία διαρκείας, αφού  η "ΝΕΦΕΛΗ", θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τη Δευτέρα 25/06 έως και την Πέμπτη 28/06. Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (με έμφαση στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα), το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και οι Σποράδες. Τονίζεται ότι σε αρκετές περιοχές αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα. για την Κρήτη η πιο "δύσκολη" μέρα αναμένεται να είναι η Τετάρτη οπότε η "Νεφέλη" θα συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και στην Κρήτη. 

Μάλιστα όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος κ. Λέκκας χαρακτηριστικά για το νησί μας:

"Τα νεότερα δεδομένα δείχνουν μια πιο ήπια εκδήλωση των καιρικών φαινομένων σε ολόκληρη την Ελλάδα αν και κατά τόπους, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες , αναμένεται να εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες με πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις. Το νησί μας βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα αυτής της διαταραχής και ως εκ τούτου θα εμφανίσει μεν δείγματα αυτής της αστάθειας τα οποία θα εκδηλωθούν ως επί το πλείστον με την εμφάνιση νεφώσεων, πρόσκαιρα αυξημένων, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν και τοπικές βροχές με μικρή την πιθανότητα για εμφάνιση κάποιας μεμονωμένης καταιγίδας στα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Η αστάθεια αυτή περιορίζεται να διαρκέσει για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη ενώ από Τετάρτη θα υποχωρήσει περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τα φαινόμενα σε πιο τοπικό επίπεδο και πιο ασθενή."

Ο καιρός την Δευτέρα 

Για σήμερα Δευτέρα αναμένεται να εμφανισθούν νεφώσεις , περισσότερο αυξημένες στα ορεινά με πιθανότητα για λίγες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα αποκατασταθεί πολύ καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από Βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια τμήματα του νησιού με ένταση στα 2 έως 3 Μποφώρ, κατά τόπους έως και 4, στα νότια τμήματα θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με τις ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με την μέγιστη να κυμαίνεται στους 28⁰C.

Ο καιρός την Τρίτη 

Για την Τρίτη αναμένεται παρόμοιος καιρός με νεφώσεις αλλά με τις πιθανότητες για τοπικές βροχές να είναι περισσότερες σε αρκετές περιοχές του νησιού, ιδιαίτερα στα ορεινά και νότια τμήματα όπου πιθανά τα φαινόμενα να εμφανίσουν πρόσκαιρη ένταση . Τα φαινόμενα όμως θα περιοριστούν και πάλι από τις βραδινές ώρες αποκαθιστώντας καλό καιρό. Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με πρόσκαιρη ένταση στα 5 έως και 6 Μποφώρ στις δυτικές περιοχές των Χανίων, στις βόρειες περιοχές του Ρεθύμνου και στις ανατολικές περιοχές του Ν. Λασιθίου, στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι με μικρότερες εντάσεις. Στα νότια τμήματα θα πνέουν γενικά από Δυτικές διευθύνσεις στα 2 με 3 και τοπικά εως και τα 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με την ελάχιστη να κυμαίνεται κοντά στους 20⁰C (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι πολύ χαμηλότερη) και τη μέγιστη περίπου στους 26 με 27⁰C.

Ο καιρός την Τετάρτη

Και για την Τετάρτη αναμένεται να εμφανισθούν νεφώσεις πιο περιορισμένες όμως, με εξαίρεση τις δυτικές περιοχές του νησιού, με μικρές πλέον τις πιθανότητες για εκδήλωση κάποιων τοπικών παροδικών φαινομένων προς τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις , θα ενισχυθούν αρχικά από τα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού στα 4 έως και 5 Μποφώρ και σταδιακά θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τι θα ακολουθήσει από την Πέμπτη

Από την Πέμπτη αναμένεται να αποκατασταθεί ένας καλύτερος και περισσότερο καλοκαιρινός καιρός με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στο περισσότερο της ημέρας. Οι άνεμοι όμως θα διατηρηθούν από Δυτικές διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι με εντάσεις που θα φθάνουν τα 5 με 6 Μποφώρ.


Καλύτερος ακόμη αναμένεται να είναι ο καιρός για την Παρασκευή με μια τάση για μικρή έστω εξασθένηση των Δυτικών ανέμων και τη θερμοκρασία να αρχίσει να σημειώνει λίγο υψηλότερες τιμές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια