default-image

Χαμόγελα για 220 ανέργους στην Κρήτη - Βγήκαν τα αποτελέσματα της Κοινωφελούς Εργασίας

Κρήτη
Χαμόγελα για 220 ανέργους στην Κρήτη - Βγήκαν τα αποτελέσματα της Κοινωφελούς Εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιους περιλαμβάνει συγκεκριμένα ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων.

Χαρές για 220 “τυχερούς” ανέργους στην Κρήτη και 5.066 πανελλαδικά, που θα πιάσουν δουλειά για 8 μήνες στις Διευθύνσεις Δασών, επεφύλασσε η χθεσινή ημέρα, καθώς ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ τα οριστικά αποτελέσματα του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την πυροπροστασία.

Αναλυτικότερα, αναρτήθηκε χθες στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού www.oaed.gr, στην ενότητα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, ο οποίος περιλαμβάνει τον Οριστικό Πίνακα Επιτυχόντων, τον Οριστικό Πίνακα Επιλαχόντων και τον Οριστικό Πίνακα Αποκλειομένων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς χαρακτήρα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας, ύστερα από σχετική απόφαση της διοικήτριας του ΟΑΕΔ, καθ. Μαρίας Καραμεσίνη.

Ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα τοποθετηθούν για οκτώ μήνες στους επιβλέποντες φορείς ή και υπηρεσίες τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση Νο 4/2018.

Η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους είτε από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους, είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί για τοποθέτηση ως επιτυχόντες καλούνται, εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους, να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στους επιβλέποντες φορείς ή και υπηρεσίες τοποθέτησης.

Στις περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) με τους επιτυχόντες ωφελούμενους, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να εμφανιστούν στις αρμόδιες υπηρεσίες εντός 30 εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.

φωτογραφία αρχείου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News