Επιστολή Κρητικού υποψηφίου ταράζει τα νερά στις Πανελλαδικές

Κρήτη
Επιστολή Κρητικού υποψηφίου ταράζει τα νερά στις Πανελλαδικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιστολή του θέτει θέμα νομιμότητας στο μάθημα της Βιολογίας.

Ζητήματα που άπτονται ακόμη και της νομιμότητας των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Βιολογίας ανακύπτουν μετά την πρώτη επιστολή υποψηφίου προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, αναφορικά με ένα από τα θέματα που μπήκαν. Και μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" η επιστολή αυτή προέρχεται από υποψήφιο του νομού Ηρακλείου.

Όμως, δεν ήταν η μόνη επιστολή που έφτασε στο γραφείο του υπουργού, καθώς την παρέμβασή του ζήτησαν και άλλοι υποψήφιοι, τονίζοντας πως το θέμα Α4 (πολλαπλής επιλογής) επιδέχεται όχι μίας αλλά δύο λύσεων, κάτι που επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων. Γονείς που επικοινώνησαν με το υπουργείο Παιδείας έκπληκτοι άκουσαν τους αρμόδιους να τους προτρέπουν να προσφύγουν... νομικά και να διεκδικήσουν αποζημίωση για την αναμενόμενη αποτυχία των παιδιών τους, χωρίς αυτά να ευθύνονται, λες και το θέμα των οικογενειών αυτών είναι οι αποζημιώσεις και όχι το μέλλον των παιδιών τους!

Η επιστολή

Είναι χαρακτηριστική η επιστολή αυτή προς τον κ. Γαβρόγλου:

«Κύριε υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας εκφράσω την πικρία μου, την απογοήτευση και την έντονη ανησυχία μου αναφορικά με το θέμα Α4 (πολλαπλής επιλογής).

Το συγκεκριμένο θέμα έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ υποψήφιων μαθητών αλλά και καθηγητών, αφού όπως αποδεικνύεται επιδέχεται δύο λύσεων (α και γ). Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε, εξάλλου, και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων με σχετική ανακοίνωσή της.

Επειδή από τις συγκεκριμένες εξετάσεις διακυβεύεται το μέλλον μου αλλά και πολλών άλλων υποψηφίων και γνωρίζοντας την ευαισθησία που έχετε επιδείξει μέχρι σήμερα σε ανάλογες περιπτώσεις, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας προς την αρμόδια Επιτροπή Εξετάσεων, προκειμένου να γίνουν δεκτές και οι δύο απαντήσεις, θεωρώντας ότι είναι δίκαιο και σωστό για όλους».

Ας αναλάβει τις ευθύνες του

Όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, υπάρχει αναβρασμός στον χώρο των γονέων των μαθητών αυτών που καλούν τον υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του. Έτσι, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, ενώ είχε ανακοινώσει ότι οι λύσεις α και γ ήταν και οι δύο σωστές, λίγο μετά άλλαξε την ανακοίνωσή της! Ποιοι παίζουν τελικά με το μέλλον των παιδιών μας; Υπάρχει απάντηση σε αυτή τη χώρα; Θα υπάρξουν αποφάσεις αποκατάστασης της δικαιοσύνης; Η υπόθεση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News