Κρήτη

Ν.Ηγουμενίδης: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, τέλος τα μνημόνια

Δεν είναι ημέρα για πανηγυρισμούς επισήμανε, αλλά μέρα που σηματοδοτεί την χάραξη της Αναπτυξιακής Πολιτικής της χώρας.

Αναφορές του βουλευτή και στην πρόταση του περί τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο στην Κρήτη που πρόσφατα παρουσίασε στη Βουλή.

Ειδικά για την Κρήτη, μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ανέφερε ότι κατά τη διετία 2018-2019 προβλέπεται 1) το ειδικό πρόγραμμα «Τουριστικές επιχειρήσεις ανοιχτές 365 μέρες τον χρόνο», το οποίο θα υλοποιηθεί τόσο στην Κρήτη όσο και τη Ρόδο και 2) η εξέταση του ειδικού προγράμματος ανάπτυξης με τίτλο «Ειδική τουριστική περιοχή για τουριστική ανάπτυξη 365 ημέρες το χρόνο», στο προβλέπεται να εντάσσονται, μεταξύ άλλων, και περιοχές της νότιας Κρήτης.

Σχετικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τον τουρισμό, ο Νίκος Ηγουμενίδης μίλησε εμπεριστατωμένα για τις κατευθυντήριες γραμμές για τον τουρισμό όπως χαράσσονται στο Μεσοπρόθεσμο, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν:

-         Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάπτυξης ολοκληρωμένων, θεματικών τουριστικών προϊόντων και προώθησής τους ανά αγορά στόχο.

-         Η πρόταση για δημιουργία νέου φορέα για την τουριστική εκπαίδευση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας που  θα αναβαθμίσει τα προγράμματα σπουδών των ΑΣΤΕ και των ΙΕΚ του Υπουργείου, και που θα αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του Υπουργείου Τουρισμού.

-         Η ενεργοποίηση του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού και του Παρατηρητηρίου Τουρισμού για τον κλάδο του τουρισμού σε συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ.

Επιπλέον, ο Νίκος Ηγουμενίδης, βουλευτής και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η συνολική συνεισφορά του τομέα του τουρισμού (άμεση και έμμεση) στο ΑΕΠ της χώρας το 2017 ανήλθε σε 35 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 19,7% του ΑΕΠ και το 24,8% της συνολικής απασχόλησης.

«Για πρώτη φορά στη χώρα από το 2001, τον φετινό Απρίλιο υπήρξαν 100.000 νέες θέσεις εργασίας(προσλήψεις μείον αποχωρήσεις) από τις οποίες το 80% έγιναν στον τουρισμό και οι μισές από αυτές είναι μόνιμες και όχι εποχικές θέσεις εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου.

«Αυτή είναι μία απάντηση στην κριτική που ακούγεται ότι βλέπουμε μόνο τους αριθμούς των επισκεπτών και όχι τις σχέσεις εργασίας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια