Ισχυρό «πλήγμα» του Μίνωα στην Κρήτη – Πάνω από 400 κεραυνοί σε 4 ώρες

Κρήτη
Ισχυρό «πλήγμα» του Μίνωα στην Κρήτη – Πάνω από 400 κεραυνοί σε 4 ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρό ήταν το «χτύπημα» του Μίνωα στην Κρήτη.

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2018 στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στο νομό Ηρακλείου ήταν τοπικά έντονα, συνοδεύτηκαν από χαλαζοπτώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 400 κεραυνοί έπληξαν όλο το νησί μέσα σε μόλις 4 ώρες σύμφωνα με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το γράφημα με τους κεραυνούς που έπληξαν σε ένα 24ώρο την Κρήτη

Ωστόσο, όπως φαίνεται ευδιάκριτα και στο χάρτη, τρεις περιοχές του νησιού ήταν αυτές που «χτύπησαν» ανελέητα οι κεραυνοί στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, η ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, το Οροπέδιο Λασιθίου αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Χανίων και το Ακρωτήρι «ένιωσαν» περισσότερο το έντονο «άγγιγμα» της καταιγίδας «Μίνωας».

Από την άλλη πλευρά πάλι, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στα Σταυράκια (26 χιλιοστά) και στο Πυράθι του δήμου Τεμένους (16.8 χιλιοστά). Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η κατανομή των βροχοπτώσεων στο νησί της Κρήτης σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Γράφημα με τις βροχοπτώσεις στο νησί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News