Έρχεται ασφαλές επαρχιακό δίκτυο – 34,5 εκατομμύρια για παρεμβάσεις

Κρήτη
Έρχεται ασφαλές επαρχιακό δίκτυο – 34,5 εκατομμύρια για παρεμβάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα σε όλη τη χώρα και το μεγαλύτερο αυτή την ώρα στην Κρήτη, τον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού ενημέρωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης τους τοπικούς βουλευτές, μετά την επίσκεψη και τα όσα είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τις προηγούμενες ημέρες.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, περιγράφοντας όσα είπε ο Χρήστος Σπίρτζης ως μια πρόχειρη και όχι ακριβή διατύπωση για ένα έργο που επιβάλλεται να προχωρήσει με σχεδιασμό και οργάνωση.

Ο Γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, κάνοντας επίθεση στον υπουργό μεταφορών και υποδομών εξήγησε ότι το χρονοδιάγραμμα που έδωσε τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη δεύτερη φάση του έργου, δεν υπάρχει περίπτωση να επαληθευτεί και πως πρόκειται για ευχολόγια και υποσχέσεις.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης πάντως τόνισε ότι είναι μια καλή αρχή για το έργο που έπρεπε εδώ και δεκαετίες να έχει υλοποιηθεί ενώ διευκρίνισε ότι το έργο δεν ανήκει σε κανένα κόμμα αλλά στους Κρητικούς.

Κάθετα αντίθετος εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ που εξήγησε ότι το έργο θα έπρεπε να υλοποιηθεί μόνο με χρήματα του δημοσίου και χωρίς διόδια.

Εξελίξεις και για το Επαρχιακό οδικό δίκτυο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και για το Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης. Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, 34,5 εκατομμύριο ευρώ εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Κρήτης προκειμένου να υλοποιηθούν οι μεγάλες παρεμβάσεις σε 452 επικίνδυνα σημεία της Κρήτης, όπως αυτά καταγράφηκαν βάση μελέτης που εκπόνησε η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Όπως εκτιμά ο Σταύρος Αρναουτάκης, αν όλα πάνε καλά, τότε ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί με το νέο έτος ώστε να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις για ένα ασφαλές επαρχιακό δίκτυο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News