Κρήτη

Ο «Μίνωας» δεν είπε ακόμη την… τελευταία του κουβέντα για την Κρήτη

Αναλυτικά πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τα επόμενα 24ώρα.

Η επέλαση του «Μίνωα» στην Ελλάδα τα τελευταία 24ώρα καλά κρατεί με έντονα καιρικά φαινόμενα να εκδηλώνονται και ως επί το πλείστον καταιγίδες και βροχοπτώσεις.

Μάλιστα ενώ από αργά το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση σε αρκετές περιοχές, εντούτοις στην Κρήτη ο «Μίνωας» φαίνεται πώς θα δείξει ακόμη περισσότερο τις άγριες διαθέσεις του όπως και στην Πελοπόννησο αλλά και τα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός όμως θα εξακολουθήσει να είναι άστατος και το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, με τα φαινόμενα (ιδιαίτερα στην Κρήτη) να είναι τοπικά έντονα.


Αναλυτικά ο καιρός σύμφωνα με το meteo.gr

Την Τρίτη από την αρχή της ημέρας βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια θα εκδηλώνονται σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με έμφαση στις Σποράδες, και σε παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής χώρας.

Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά, σταδιακά θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη. Μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες και ενδεχομένως ισχυρά φαινόμενα, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (με βελτίωση τις πρώτες απογευματινές ώρες), καθώς και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το διήμερο Τετάρτη 20/06 και Πέμπτη 21/06/2018 η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά ως προς έκταση των περιοχών που θα επηρεάζονται. Ωστόσο βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, με τα φαινόμενα (ιδιαίτερα στην Κρήτη) να είναι τοπικά έντονα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια