Βαρουφάκης: Το δημοψήφισμα έγινε για να νομιμοποιηθεί το μνημόνιο

Κρήτη
Βαρουφάκης: Το δημοψήφισμα έγινε για να νομιμοποιηθεί το μνημόνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σκληρά λόγια καταφέρεται ενάντια στον άλλοτε στενό συνεργάτη του και Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο Βαρουφάκης μίλησε στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ και την Νικολέτα Σφακιανάκη αναφορικά με το δημοψήφισμα του 2015, τα μνημόνια και όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Με αιχμηρό λόγο και χωρίς να μασά τα λόγια του ο κ. Βαρουφάκης μπήκε από την αρχή της συζήτησης στο «ψητό».

«Προφανώς δε θα έκανε ξανά το δημοψήφισμα ο Τσίπρας γιατί το έκανε για να κερδίσει το "Ναι". Το δημοψήφισμα του 2015 έγινε από την κεντρική ομάδα γύρω από το κύριο Τσίπρα με στόχο να νομιμοποιηθεί η υπογραφή του μνημονίου» δήλωσε ξεκάθαρα στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV o πρώην υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα προχωρά σε αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο εκείνο το μοιραίο βράδυ της 5ης Ιουλίου του 2015 όταν οι κάλπες ανέδειξαν το "ΟΧΙ" ως τον απόλυτο κυρίαρχο του δημοψηφίσματος αφού η συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του «ΟΧΙ» δεν άφηνε κανένα περιθώριο παρερμηνείας του αποτελέσματος.

Κι όμως η εκδοχή του Γιάννη Βαρουφάκη είναι διαφορετική από όσα επίσημα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

«Εκείνο το βράδυ ο Πρωθυπουργός κατέρρευσε και ψυχολογικά και ηθικά βλέποντας ότι κέρδισε το "ΟΧΙ" και αποφασίζοντας ταυτόχρονα να μην το τιμήσει και να το μετατρέψει σε "ΝΑΙ". Γι’ αυτό άλλωστε τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας παραιτήθηκα».

Δείτε τη συνέχεια με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Γιάννη Βαρουφάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News