Κρήτη

Στα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, η μονάδα μεταφοράς τεχνολογίας και υποστήριξης της καινοτομίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ανακοίνωσε ότι έγινε επίσημο μέλος του European Technology Transfer Offices Circle (TTO Circle), του ευρωπαϊκού δικτύου των γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας των μεγαλύτερων δημόσιων ερευνητικών οργανισμών της Ευρώπης.

Το TTO Circle υποστηρίζεται από το Κοινό Κέντρο Ερευνών (Joint Research Centre-JRC), την επιστημονική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αντικείμενο την Έρευνα και την Καινοτομία. Η Ελλάδα εκπροσωπείται για πρώτη φορά στο TTO Circle από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ.

Το ευρωπαϊκό δίκτυο ξεκίνησε τη δράση του το 2011 και αποτελείται σήμερα από 27 οργανισμούς-μέλη από 15 διαφορετικές χώρες. Στα μέλη του συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), το το Ινστιτούτο Ερευνών Fraunhofer (Γερμανία), το RISE (Σουηδία), το SINTEF (Νορβηγία) και το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann (Ισραήλ).

Σύμφωνα με το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, που έχει 25ετή και πλέον δράση στο χώρο της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας, δεσμεύεται να υποστηρίξει το στόχο του ευρωπαϊκού δικτύου για την ενίσχυση της καινοτομίας στην Ευρώπη, αναλαμβάνοντας σειρά συνεργατικών και εκπαιδευτικών δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα, μέσω του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι ερευνητικοί οργανισμοί θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία των εξειδικευμένων συμβούλων μεταφοράς τεχνολογίας των σημαντικότερων ερευνητικών οργανισμών της Ευρώπης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια