Direct: Γιατί απομακρύνονται οι νέοι από τη θρησκεία;

Κρήτη
Direct: Γιατί απομακρύνονται οι νέοι από τη θρησκεία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χρόνια της κρίσης, της ύφεσης, της αβεβαιότητας και των καθημερινών προβλημάτων, δεν είναι λίγοι εκείνοι, κυρίως ηλικιωμένοι, οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο αύριο στο Θεό. Στρέφονται στη Θρησκεία προκειμένου να βγουν νικητές από προβληματισμούς και ανησυχίες.

Ποια είναι όμως η σχέση των νέων με τη θρησκεία; Έρευνα πανεπιστημίου του εξωτερικού φανερώνει ότι οι Έλληνες νέοι είναι κάπως απόμακροι από τη Θρησκεία σε σχέση με τους μεγαλύτερους ηλικιακά. Μάλιστα κατέχουν την δεύτερη θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι αιτίες πολλές και τα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν μέσα από το αποτέλεσμα της έρευνας ποικίλουν. Η οικονομική ανάπτυξη για πολλούς απομακρύνει τους νέους από τη σκέπη του Θεού, κάτι το οποίο ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.

Η εκπομπή Direct επιχειρεί να αναλύσει τα δεδομένα της έρευνας μέσα από θεολογικές εξηγήσεις σε μία προσπάθεια να εστιάσουμε στην ψυχολογία των νέων. Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα; Πόσο ανησυχητικό είναι για την διαφύλαξη της πίστης των Ελλήνων; Πόσο απέχουν τα ευρήματα από την πραγματικότητα;

Στο πλατό της εκπομπής:

- Ιωάννης Λίλης, Πρόεδρος Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων

- Παναγιώτης Ασημακόπουλος, Θεολόγος

Direct με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 23:00 στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News