Βροχές «χρυσάφι» για τις καλλιέργειες - Τι συνιστάται για τα αμπέλια

Κρήτη
Βροχές «χρυσάφι» για τις καλλιέργειες - Τι συνιστάται για τα αμπέλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τα προβλήματα απ’ το χαλάζι, αυτή τη φορά τον νερό αποδείχθηκε πολύτιμο για τις καλλιέργειές μας.

Μετά τις βροχές του σαββατοκύριακου σε πολλές περιοχές της Κρήτης, για σήμερα Δευτέρα περιμένουμε - σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας - λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το meteo: Τη Δευτέρα 18/06 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου, με ισχυρότερα φαινόμενα στην Κρήτη.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το απόγευμα στην Αττική και προς το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 19/06 από την αρχή της ημέρας βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια θα εκδηλώνονται στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο και σε παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας χώρας, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Βαθμιαία (κυρίως από το μεσημέρι και μετά) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη."

Ανακούφιση, αλλά βέβαια πολύ μικρή και προσωρινή μπροστά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, προσέδωσε στους Κρητικούς (σε πολλές από τις περιοχές στις οποίες έπεσε) η βροχή του περασμένου Σαββάτου, ενώ με ανακούφιση είδαν πολλοί και τις χθεσινοβραδινές βροχές στο νομό Ηρακλείου και σε άλλες περιοχές του νησιού μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News