default-image

Λάθος τα ονόματα των ηρώων στη Στοά Μακάσι

Κρήτη
Λάθος τα ονόματα των ηρώων στη Στοά Μακάσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ιστορικό σκάνδαλο» χαρακτηρίζουν συγγενείς ηρώων αιχμαλώτων της Στοάς Μακάσι, στο Ηράκλειο, το γεγονός ότι, ενώ οι ίδιοι έχουν εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια διαμαρτυρηθεί στη δημοτική Αρχή ότι έχουν γραφτεί λάθος τα ονόματα των δικών τους συγγενών, ουδείς αρμόδιος έχει μεριμνήσει για τη διόρθωση αυτών των λαθών.

Μάλιστα χθες οι αρμόδιες Αρχές τίμησαν τους ήρωες της Στοάς Μακάσι σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση, όμως το ερώτημα που βάζουν οι συγγενείς αυτοί είναι «ποιους ακριβώς τίμησαν; Διότι είναι τα ονόματα που έχουν γραφτεί λάθος. Σε άλλους έχουν γράψει λάθος το μικρό όνομα και σε άλλους έχουν γράψει λάθος το επίθετο. Το έχουμε πει στους αρμοδίους, αλλά δεν υπάρχουν διορθώσεις. Και αν ήθελαν, σε ένα βράδυ θα είχαν διορθώσει τα ονόματα. Δεν έχουν όμως σπουδαιολογήσει τη μεγάλη σημασία που έχει η σωστή αναγραφή των ονομάτων όλων αυτών των αγωνιστών, όχι μόνο για μας που είμαστε συγγενείς τους, αλλά για την ίδια την ιστορία»!

Η Στοά Μακάσι ήταν χώρος κράτησης αγωνιστών. Εκατοντάδες εξ αυτών, το 1943, μεταφέρθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα. Ένα χρόνο μετά, τουλάχιστον τετρακόσιοι συλληφθέντες πνίγηκαν στο ναυάγιο του γερμανικού πλοίου “Δαναΐς”, που τους μετέφερε για τα στρατόπεδα της φρίκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News